Kars Ülkü Ocakları: İstiklal Marşı Ebediyete Kadar Yaşatılacak

Kars Ülkü Ocakları: İstiklal Marşı Ebediyete Kadar Yaşatılacak

Kars Ülkü Ocakları İstaklâl Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Kafkas Üniversitesi bahçesinde basın açıklaması yaptı.

 Kars Ülkü Ocakları: İstiklal Marşı Ebediyete Kadar Yaşatılacak

Kars Ülkü Ocakları İstaklâl Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Kafkas Üniversitesi bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Kars Ülkü Ocakları Kafkas Üniversitesi Teşkilat Başkan’ı Ozan Mert Güvençalan İstikal Marşı’nın Kabul töreninde bir konuşma yaparak Şu Sözleri Söyledi; “Vatanımızda son “ocak” kalıncaya dek İstiklâl Marşı’mız Ülkücü Türk gençliği tarafından coşkuyla söylenecek ve diğer kutsallarımız gibi yaşatılacaktır,” dedi.

Kars Ülkü Ocakları Kafkas Üniversitesi Teşkilat Başkan’ı Ozan Mert Güvençalan,  “Değerli dava arkadaşlarım bu gün burada istiklal marşımızın kabulünün 93. yıldönümünü kutlamak ve büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u anmak üzere toplanmış bulunmaktayız…

İmkânsızlığın imanla birleştiği bir dönemdedir Mehmetçik. Trablusgarp, Balkanlar, destanlaşmış Çanakkale, Yemen ve bir Milletin sabanıyla, orağıyla cephelere koştuğu Milli Mücadele… İstiklal Marşı’nın yazılması evveliyatında bunlar vardır… Bu şartlar altında verilen mücadele esnasında, Türk Milletini; Vatan, Bayrak ve istiklal sevdası içinde, tek yürek ve tek beden olarak diriltmesi adına Milli bir marşa ihtiyaç vardı… Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir yarışma açılmış ve kazanan kişiye para ödülü verileceği açıklanmıştır. Ülkenin dört bir yanından çok sayıda şair duygu ve heyecanlarını dizelere dökerken Mehmet Akif’in bu yarışmaya katılmadığı görülür... Şaire nedeni sorulduğunda “Milli marş para ile yazılmaz” cevabını verir... Israr üzerine ve kazanırsa ödül verilmemesi şartı ile yarışmaya katılır ve hepimizin gönlünde yer eden İstiklal Marşını yazar... Türk milletine hitap eden, Türk kültürünün özünü anlatan bu muhteşem şiir bizim manevi bayrağımızdır. “Ben ezelden beridir, hür yaşadım, hür yaşarım Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” ifadelerinde olduğu gibi Türk milletinin özgürlüğe olan aşkının en iyi tarifini yine millî marşımızda buluruz… Ülkücü Türk gençliği olarak, Türk milletinin bağımsızlığının sembollerinden biri olan İstiklâl Marşı’mızı nazlı bayrağımızla birlikte sonsuza dek yaşatacağımızı tüm dünyaya ilan ediyoruz. Hiçbir kirli pazarlık ve kirli amaç Türk milletinin bayrak aşkını, vatan aşkını, İstiklâl marşı sevgisini söndüremez. Akif’in de İstiklâl Marşı’mızda dediği gibi; Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak! Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son OCAK Vatanımızda son “ocak” kalıncaya dek İstiklâl Marşı’mız ülkücü Türk gençliği tarafından coşkuyla söylenecek ve diğer kutsallarımız gibi yaşatılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Ülkü Ocakları , İstiklal Marşı’mızın o mukaddes dizelerinde müjdelenen ve alsancağımızın teminatı olan tek OCAK’tır . Bizler var oldukça Şafaklarda alsancağımız dalgalanmaya , İstiklal Marşı’mız bin yıl sonra da TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nin semalarında gür bir sesle yankılanmaya devam edecektir. Ülkü Ocakları olarak temennimiz, bugünkü tehlikelerle dolu sürecin, tekrar bir İstiklal Marşı yazılmasına neden olmamasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u tekrar rahmetle anıyor hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum… Allah’a emanet olun…,” dedi.kha

Önceki ve Sonraki Haberler