1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Kutlandı

Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık döneminin itibarla yaşanması aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı sağlığı politikaları, yaşlılarımızın sosyal hayatın içinde yer almasını, toplumla bütünleşmesini ve yaşama sevincini hissetmeleri için önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Yaşam boyu sağlığın geliştirilmesi ve sağlıklı yaşlanmanın sağlanması, sağlığa yönelik risklerden toplumun korunması, yaşlı bireyler için sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve sağlık hizmetlerine tam erişimin sağlanması temel stratejilerdir.

Kars Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününde Şehitler Mah.İnönü Caddesinde ikametgah eden Celal Adıgüzel (83) ve Binnaz Adıgüzel (81) ziyaret edildi. Celal Bey ve Binnaz Hanımın Müdürlük bünyesindeki doktorlar tarafından muayene edildi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan şunları söyledi:

“Gelişmiş ülke olma kriterlerinden biri de o ülkenin yaşlılarına verdiği değerle ölçülür. Ne kadar yaşlılarınıza değer veriyorsanız aynı oranda gelişmişsiniz demektir. Yaşlılarımıza değer vermek milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneğidir. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak görevi de bizlere düşmektedir. Milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi, kurum ve devlet olarak öncelikli görevimizdir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılarımız, yaşanmışlıklarıyla geçmişimizdir. Örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir. Bu duygularla tüm büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü kutluyor, yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımla ellerinden öpüyorum.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler