1 Nisan'da Değişen Sistemin Başvuruları Devam Ediyor

1 Nisan'da Değişen Sistemin Başvuruları Devam Ediyor

Genel Sağlık Sigortası Sisteminin 1 Nisan itibariyle değişmesiyle Karslı vatandaşların SGK müdürlüklerine başvuruları devam ediyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Yapılan yeni düzenleme ile 1 Nisan itibariyle tek prim dönemine geçilerek, ayda 53,32 lira veren birisi sağlık hizmetlerinden yararlanıyor. Ayrıca GSS borcu olanların ise faizleri silinerek yeniden yapılandırıldığı gibi gelir testi eziyeti de ortadan kalktı.

Kars Sarıkamış Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Merkez Müdürü Gazi Yanar, 1 Nisan’dan itibaren yürürlüğe giren yasaya göre GSS’ye tabi olanlar asgari ücretin yüzde 3’ü olan 53 TL ödeyerek özel hastaneler dahil tüm sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğini söyledi.

Vatandaşların bu konuda sorun ve sıkıntıları var ise müdürlüğe şahsen başvurmaları gerektiğini belirten Yanar, "1 Nisan'da yürürlüğe giren tekli pirim sistemimiz oldu. Yaklaşık 6.3 milyon borçlumuzu ilgilendiren bu düzenlemeyle daha önce 3 basamaklı olan bu sistemimiz tek basamağa dönüştürüldü. Daha önce herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız gelir durumlarına göre; 71, 213 ve 426 lira kademeli prim sistemi ödüyordu. Artık yeni yasayla birlikte hepsi 53.33 TL ödeyecek. Eski adıyla SSK'lı yeni adıyla 4/A sigortalılarımız gibi, üniversite, özel hastane yani devlet hastanesi değil tüm hastanelerden faydalanacak. Eski borçlara da 53.33 lira üzerinden ödeme kolaylığı getiriyoruz. Bununla birlikte gecikme zammı ve alacaklardan vazgeçiyoruz. Bunu da 1 yıl içinde taksitlendirme veya peşin ödeme imkanı veriyoruz." dedi.

1-nisanda-degisen-sistemin-basvurulari-devam-ediyor-(1).jpg1-nisanda-degisen-sistemin-basvurulari-devam-ediyor-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler