10 Ağustos’a az kaldı

10 Ağustos’a az kaldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu: KARS'TA HEDEF YÜZDE 70

10 Ağustos’a az kaldı

-SOYLU: KARS’TA HEDEF YÜZDE 70

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kars’tan çıkacak oy oranının alt sınırını yüzde 70 olarak belirledi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Partisinin Kars İl Başkanlığınca organize edilen bayramlaşma programına katıldı. Sırasıyla Ağrı, Iğdır ve Ardahan ilerinde AK Parti İl Başkanlıkları tarafından düzenlenen bayramlaşma programlarına katılan Soylu, daha sonra da karayolu ile Kars’a geldi.

Soylu’yu AK Parti Kars İl Başkanlığında, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Kars Eski Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven ve Selahattin Beyribey ile Kars Eski Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş karşıladı. AK Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu daha sonra da partilileriyle bayramlaştı. Bayramlaşma programında, AK Parti il ve ilçe teşkilat mensupları ile ilçe belediye başkanları da hazır bulundu.

Bayramlaşmanın ardından AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, yaptığı selamlama konuşmasında yoğun programı dâhilinde AK Parti Kars İl Teşkilatını ziyaret eden Soylu’ya teşekkür ederek tüm teşkilat mensuplarının ve Kars halkının bayramını kutladı.

AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ta, Soylu’ya teşekkür ederek tüm İslam coğrafyasında Mübarek Ramazan Bayramının adına ve anlamına yakışır bir şekilde, katliamların olmadığı barış ve kardeşliğin olduğu bir dünyada yaşanması dileklerinde bulundular.

Selamlama konuşmaların ardından söz alan Süleyman Soylu, teşkilat mensuplarına seslendi. Teşkilat mensuplarının ve Kars halkının bayramını kutlayan Soylu, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan için verilecek oy oranını yüzde 70 olacak şekilde bir başarı kazanılması isteğinde bulundu.

Yüzde yetmiş oy oranını alt sınır olarak ta ilan eden Soylu: “Genel seçimlerde ne kadar çalışmışsak onun üzerine çıkmalıyız. Son 12 gün, bize medeniyetimizin bıraktığı büyük mirası yarına taşıyabilmek için çalışmamız lazım. Her yere ulaşalım. Her yere anlatalım. Bırakın niye geliyorsun desinler. Bırakın ‘daha yeni gelmişsin’ desinler. Daha iyidir. Bırakın ‘hoş geldin’ desinler oda iyidir. Gidelim herkesin kapısını çalalım. Broşüre ihtiyacımız yok. Hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Gazeteye ihtiyacımız yok. 12 yıldır yaptığı hizmetlerle birlikte broşürde, kasette o yaptıklarıyla Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI, TAYYİP ERDOĞAN’IN HAKKIDIR

10 Ağustos’ta yapılacak seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığının Recep Tayyip Erdoğan’ın hakkı olduğunu milyonlarca kez dile getirmekten kaçınmadığını da dile getiren Soylu: “Eğer bu ülkede, 77 milyondan bir tek kişinin cumhurbaşkanlığı hakkıysa, bir kere de söylüyorum, on kere de söylüyorum, yüz kere de söylüyorum, bin kere de söylüyorum, on bin kere de söylüyorum, yüz bin kere de söylüyorum, milyon kerede söylüyorum ki. Ve haykırıyorum vicdanıma göre bu ülkenin bir evladı olarak bütün siyasi sıfatlarımdan sıyrılarak söylüyorum ki Tayyip Erdoğan’ın hakkıdır. Çok çalışacağız. Çok gayret göstereceğiz. Şu Kars’ı bir daha bir daha kucaklayacağız. Milletvekillerimiz de burada olduğu müddetçe hep birlikte 12 gün boyunca o akşam saat 17.00’a kadar çalışacağız. Ne derlerse desinler. Biz ülkemizde insanlarımızla barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Kimse bizi bu kararlılıktan ayıramaz.”diye konuştu. 

PARALEL FALAN KALMAYACAK VE KÖKÜ KAZINACAKTIR

Konuşmasında isim vermeden Fetullah Gülen Cemaatini de hedef alan Soylu konuşmasında şu ifadelerine de yer verdi:

“Bir şekilde Başbakana tuzak kurdular. Türkiye’ye tuzak kurdular. Şunu net bir şekilde ortaya koyayım ki Türkiye buna prim vermedi. Burada söylüyorum. Paralel falan kalmayacak ve kökü kazınacaktır. Devlette ikilik olmaz. Bu millet, verdiği vergisinin hesabını tek bir milletten sorar. O devletin bir kuralla hareket etmesini ister. Hiç merak etmeyin. Türkiye hangi şuurla, hangi milli duruşla gidiyor. Bunu Türkiye net bir şekilde anlıyor. Ben de sizin gibi bu ülkenin evladıyım. Ülkemi de çok seviyorum. İnsanlarımızı da çok seviyorum. Ben Fırat’ın nasıl aktığını bilirim. Gördüm, hissettim. Siz de bilirsiniz bir ırmak düzgün mü akıyor yoksa keyiflimi akıyor. Biz biliriz. Biz bir taraftan o Kızılırmağı, bir taraftan Yeşilırmağı, bir taraftan Kaz Dağlarını biliriz. Bu memleketin 12 yılda nereden nereye geldiğini biliriz. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum.

ERDOĞAN’IN CUMHURBAŞKANLIĞINI OSMANLI PADİŞAHLARINA BENZETTİ

Hiç merak etmeyin. Hiç bir endişeniz olmasın. Yarına hep beraber ümitle bakacağız. Türkiye 10 Ağustos’u büyük bir heyecanla kucaklıyor. İlk kez Selçuklu’dan ve Osmanlı’dan sonra ilk kez cumhurbaşkanlığı seçimi halkın katılımıyla, halkın iradesiyle, halkın oyuyla olacak. Bu ülkenin yaptığı başarı şudur; biliniz ki biz bunları cenkle, savaşla, terörle, baskıyla, şiddetle gerçekleştirmedik. Biz bunları demokrasiyle gerçekleştirdik. Milli iradeyle gerçekleştirdik. Bizi, Menderesin, Özal’ın ve Erbakan’ın başına gelenlerle korkuttular. Bilesiniz ki Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı sadece Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı olmayacaktır. Bilmenizi istiyorum. Haykırıyorum. Herkese söylüyorum. Tayyip Erdoğan’ını cumhurbaşkanlığı Ertuğrul Gazi’nin, Osman Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmed’in cumhurbaşkanlığı olacaktır. Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olunca rahmetli Adnan Menderes cumhurbaşkanı olacaktır. Bu ülke’de kim mağdur olmuşsa, kim kendi hayat hakkından bir şekilde vazgeçirilmişse, 77 milyon bir olacak ve 77 milyon cumhurbaşkanı olacak.

TAYYİP ERDOĞAN, SADECE KENDİSİNE OY VERENLERİN CUMHURBAŞKANI OLMAYACAK

Tayyip Erdoğan Alevilerin, Kürtlerin, Türklerin, Kadınların, cumhurbaşkanı olacak. Tayyip Erdoğan bu ülke’de yaşayan herkesin, hak ve adalet isteyen herkesin cumhurbaşkanı olacak. Onun için çok çalışmalıyız. Çok gayret göstermeliyiz ve bu tabloyu hep beraber ortaya koymalıyız. Hep beraber ülkeye 10 Ağustos 2014’de yeni Türkiye’nin kapılarını açmalıyız. Biliniz ki 10 Ağustos milletle devlet muhabbetinin adıdır. Yılarca bu ülkede milletle devleti birbirine kırdırmaya çalıştılar. Nasıl insanlarımızı birbirinden ayırmışlarsa milletle devleti de birbirinden ayırmaya çalıştılar. Allaha şükür ki millet devletin başına geçecek. Benim güzel ülkemde güzel işler olacak.  Refah toplumuna, öncü Türkiye’ye hep beraber ulaşacağız. Siyasal ve toplumsal mücadeleyi hep beraber sağlamış olacağız. Bir taraftan 150 milyar dolar tarım hâsılasına ulaşacağız. Bir taraftan 50 milyar dolar turizm getirisine ulaşacağız. Bir taraftan benim ülkem de nükleer santralleriyle, eğitim yuvalarıyla beraber dünyaya rekabet eden 25 bin dolara ulaşan ve 2 trilyon dolar gayri safi hâsılaya ulaşan bir Türkiye olacak. Kendi arabamızı da yapacağız. Kendi uçağımızı da yapacağız. Kendi milli istihbarat uydumuzu da yapacağız. Artık gerileyen Türkiye değil yükselen bir Türkiye’yi hep beraber kucaklayacağız. Bir taraftan sadece ve sadece 25–50 bin dolarlık kişi başına gelir seviyesi aramıyoruz biz” kha

Önceki ve Sonraki Haberler