102. Yılında Sarıkamış’ta Türkiye Şehitleriyle Yürüyor

102. Yılında Sarıkamış’ta Türkiye Şehitleriyle Yürüyor

102 yıl önce Osmanlı - Rus savaşları sırasında Sarıkamış Allah’u Ekber dağlarında donarak şehit olan on binlerce Mehmetçiği anma etkinlilikleri başladı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

“Türkiye Şehitleriyle Yürüyor “ adı altında düzenlenen etkinlikler kapsamımda ilk olarak Sarıkamış’ta Kars Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından şehit ve gazi yakınları ile gaziler onuruna yemek verildi. Düzenlenen yemeğe Kars Valisi Rahmi Doğan’ın daveti üzerine Yurdun dört bir yanından gelen 15 Temmuz şehit yakınları da katıldı. Duygulu anların yaşandığı yemekte bazı 15 Temmuz şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı. Kuran-ı Kerim ve duaların okuduğu yemekte il genelinde bulunan protokol mensupları şehit yakınları ve gaziler ile yakından ilgilendi. Anma etkinlikleri için İstanbul’dan Sarıkamış’a gelen ve 15 Temmuz’da İstinye’de şehit olan Fatih Satır’ın babası Turan Satır, oğlunun fotoğrafının üzerinde bulunduğu tabloyu Vali Doğan’a hediye etti. Yemek sırasında Kars Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Müdürü Şentürk Özyılmaz, Sarıkamış Şehitleri için yazdığı ‘Sarıkamış’ta Yanan Ateş’ adlı şiirini okudu.

Öte yandan okunan şiir de Kars Valisi Rahmi Doğan'ın eşi Gülden Gülizar Doğan duygusal anlar yaşayarak göz yaşlarına hakim olamadı.

Yemek sırasında konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan,  1034’te Kars’a gelerek şehit olan bu diyarın manevi hâkimi Abul Harakani Hazretleri’nin diyarı ve doksan bir şehidin koyun koyuna yattığı Sarıkamış Şehitlerinin diyarında bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sarıkamış’ın şehitler diyarı olduğunu da hatırlatan Vali Doğan: “Şehit olmak şehit olmayı istemek çok önemli bir şeydir. İslam orduları kumandanı Halit Bin Velid, gerek İslam öncesi gerekse İslamiyet sonrası tüm hayatı boyunca girdiği Savaşların tamamını kazanmıştır. Şam’ı fet etmiştir. Şam’ın fethinden sonra Anadolu topraklarını Müslümanlara açmış, ancak şahadet şerbetini içememiş ölüm yatağına eceliyle kavuşmuştur. Tabi şehit olmak Allah ‘ın bir hikmeti nasibidir.  Nasip olmadan bir insanın şehit olması mümkün değildir. Bu topraklar şehitlerin koyun koyuna yattığı topraklar,  22 Aralık 1914’te başlayan Sarıkamış harekâtı,  5 Ocak 1915 tarihinde sona ermiştir. Eksi 35 derece soğukta, ayaklarında çarıkla, sırtlarında paltosu olmadan Anadolu çocukları bu dağlarda, Allahuekber dağlarında şehit olmuştur. Verilen emirleri tereddütsüz yerine getiren bu milletin evlatlarını burada rahmetle şükranla anıyoruz. Allah onlara gani gani rahmet eylesin.

ÜLKEMİZ SIKINTILI GÜNLERDEN GEÇİYOR

Ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Planlı ve programlı bir şekilde hem ülke içerisinden, hem ülke dışından saldırıya maruz kalıyoruz. Dün İzmir’de gerçekleşen olay, daha önce Kayseri'de, İstanbul’da ve diğer illerimizde gerçekleşen olayları göz önüne aldığımızda bu milletin hayat damarlarını kesmek isteyen, bu milletin nefes almasını engellemek isteyen dahili ve harici düşmanlar planlı bir şekilde memlekete saldırıyorlar. Bu topraklar şehitler diyarı, şehit vermeyi bilen bir milletiz. “dedi.  

102.-yilinda-sarikamis’ta-turkiye-sehitleriyle-yuruyor-(1).jpg102.-yilinda-sarikamis’ta-turkiye-sehitleriyle-yuruyor-(2).jpg102.-yilinda-sarikamis’ta-turkiye-sehitleriyle-yuruyor-(3).jpg102.-yilinda-sarikamis’ta-turkiye-sehitleriyle-yuruyor-(4).jpg102.-yilinda-sarikamis’ta-turkiye-sehitleriyle-yuruyor-(5).jpg102.-yilinda-sarikamis’ta-turkiye-sehitleriyle-yuruyor!!.jpg102.-yilinda-sarikamis’ta-turkiye-sehitleriyle-yuruyor-(6).jpg102.-yilinda-sarikamis’ta-turkiye-sehitleriyle-yuruyor-(7).jpg102.-yilinda-sarikamis’ta-turkiye-sehitleriyle-yuruyor-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler