112 Kışa Hazır!

112 Kışa Hazır!

Kars Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Kan, kış mevsimiyle birlikte Kars’ta yürütülen sağlık hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Kentte sağlık hizmetlerinde kış mevsimine göre hazırlıkların yapıldığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Kan, sağlıklı bir kış için hazır olduklarını belirtti.

“112 olarak bizim de kış mevsimine yönelik tedbirlerimiz tamamlanmış durumda.” diyen Kars Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Kan, “Havaların soğuması, yüksek yerlere kar yağmasıyla birlikte mevsim itibariyle artık kışa doğru yaklaşıyoruz. İlimizde bir adet paletli kar aracımız mevcut olup, bu araç baletleri değiştirilmiş durumda ve tam paletli olarak hizmete hazırdır. Ulaşımın güçlükle sağlandığı yerlerde, kara ambulanslarımızın gidemeyeceği yerlerde bu araçtan faydalanarak erişimi kolaylaştırıyoruz. Bununla birlikte normal ambulansların gidemeyeceği durumlarda yarı paletli 4 adet pajero ambulanslarımız var. Bu araçlarında kışlık bakımları yapılıp, personeliyle birlikte her an teyakkuz halindedir.” şeklinde konuştu.

Öte yandan kentte görev yapan sağlık araçları ve personelleri hakkında da bilgiler aktaran İl Sağlık Müdürü Mehmet Kan, “İlimizde 15 istasyonumuzda 27 adet ambulansımız şuan ulaşım ağıyla birlikte hizmet vermekte. Tüm bunlarla birlikte idari kadroda çalışan 5 hekim nöbetleşe olarak görevlerinin başındadır. Beraberinde 24 paramediğimiz ve 91 tane ATT dediğimiz yardımcı sağlık personelimizle vatandaşımızın hizmetindeyiz. Paramedikleri özellikle ambulanslarda kullanıyoruz çünkü ambulanslarımızda doktor bulunduramıyoruz. Paramedikler bir doktorun yapabileceği acil tıbbi müdahale bilgisine sahip olarak hizmet sunumunda kullanılıyor. Öte yandan ilimizde 72 kişilik bir Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekibimiz var. Bu personellerimiz kendi alanlarında bilgi ve beceriye sahip olup özellikle acil ve afet durumlarında il afet müdürlüğüyle koordineli bir şekilde acil vakalar için daima hazır halde bekletilmektedir. İlimizde tüm bunların dışında Obezite hastaları için de özel bir ambulansımız olup, kışlık bakımı tamamlanarak hizmete hazır hale getirilmiştir.” ifadelerini kullandı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler