12 yıldır atıl bırakılan iş makinası, yeniden hizmette!

12 yıldır atıl bırakılan iş makinası, yeniden hizmette!

Kars Belediyesi bünyesinde yeniden hizmet veremeye başlayan ağaç sökme ve dikme aracı yılların pasını üzerinden atarak günlük onlarca ağaç dikimini gerçekleştiriyor.

Volkan KARABAĞ

Yüzde 45 oranında orman varlığına sahip Kars’ta bütün ilçelerinde kullanılmak üzere araç envanterine kazandırılan ağaç sökme ve dikme makinesi talep gelen komşu illerde de hizmet vererek ağaçların dikimini gerçekleştiriyor. 

Dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından şehrin giriş yollarının bulvara çevrilmesinin ardından ağaçlandırma çalışmaları yapılmak üzere alınan ağaç sökme ve dikme makinası şehrin her noktasına yüzlerce ağaç dikimi yaptı. Makine yaklaşık 12 yıldır atıl durumda hiçbir şekilde kullanılmadan bekletildi. Ancak Vali Türker Öksüz’ün İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye Başkanı olarak görevlendirilmesinin ardından şehrin yeniden yeşillendirilmesi için adeta seferberlik başlatması ile yıllardır atıl durumda bekleyen makina da yeniden hizmet vermeye başladı. 

Kars Belediyesi tarafından oluşturulan dış mekan süsü bitkileri serasında binlerce süs bitkisi yetiştirilirken ağaç sökme makinası ile Sarıkamış Ormanlarından getirilen çam ağaçları da belirlenen yol ve güzergahlara dikiliyor.

12-yildir-atil-birakilan-is-makinasi,-yeniden-hizmette!--(3)-001.jpg12-yildir-atil-birakilan-is-makinasi,-yeniden-hizmette!--(4)-001.jpg12-yildir-atil-birakilan-is-makinasi,-yeniden-hizmette!--(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler