14 Mart Tıp Bayramı mesajları

14 Mart Tıp Bayramı mesajları

Her yıl kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı bu yıl da kutlanmaya devam ediyor. Tıp Bayramı nedeniyle yapılan kutlama mesajları ise şöyle:

Her yıl kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı bu yıl da kutlanmaya devam ediyor. Tıp Bayramı nedeniyle yapılan kutlama mesajları ise şöyle:

MURTAZA KARAÇANTA’DAN “14 MART TIP BAYRAMI“ MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Belediye Başkan Adayı Murtaza Karaçanta, 14 Mart Tıp bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Belediye Başkan Adayı Murtaza Karaçanta, 14 Mart Tıp bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda; ''Sosyal devlet ilkesinin en önemli öğelerinden biri olan sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesi ve en değerli varlık olan insan ve onun sağlığı her zaman birinci öncelik teşkil etmektedir. Bunun sonucunda doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız ülkemizin göz bebeği konumundadırlar. Tıp Camiamız, gece gündüz, yağmur çamur demeden, bayram, tatil bilmeden insan yaşamına saygı çerçevesinde büyük bir özveriyle sağlıklı bir toplumun oluşması için ellerinden gelen her türlü çabayı göstermektedir.

Bu düşüncelerim ışığında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz’ diyerek kendi sağlığını emanet ettiği ve hastalarını kendi yakını olarak kabul ederek hizmet veren, bu kutsal ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.'' dedi.

Alibeyoğlu’nun 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Belediye Başkan adayı Naif Alibeyoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Alibeyoğlu, yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: Hükümetin 2003 yılından bu yana yürütmekte olduğu Sağlıkta Dönüşüm Programının vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkileri artık gün yüzüne çıkmaktadır. “Herkes istediği hastaneye gidebilecek” ya da istediği doktoru seçip muayene olabilecek şeklindeki aldatmacı söylem artık inandırıcılığını yitirmiştir" dedi. "Parasız sağlık hizmeti veriyoruz diyen Hükümet, sağlık hizmeti almak isteyen herkes için genel sağlık sigortasını zorunlu kıldığı gibi vatandaşlardan, muayene katılım payı, İlaç katılım payı, tetkik fark ücreti, reçete ücreti gibi pek çok isim altında fark ücretleri almaktadır. Sadece bu uygulamalar bile vatandaşın belini bükmekte, hükümetin halkı kandırdığını göstermektedir. Hükümet sağlık depreminden sadece vatandaşlar değil sağlık çalışanları da paylarını almaktadır. Gün geçmiyor ki yurdun bir yerinden doktora, hemşireye, sağlık çalışanına şiddet haberi gelmesin. Büyük özveriler ile çalışan sağlık çalışanlarının can güvenliğinden yoksun bir halde çalışmaya zorlanmaları kabul edilemez. Sağlık emekçileri düşük ücretle çalışmaya zorlanmakta, taşeron firmalar eliyle köle gibi çalıştırılmak istenmekte, bir çok sağlık görevlisi hastanelerde temizlik işçisi sıfatı ile çalıştırılmaktadır. Dünyada eşi benzeri olmayan bu uygulamaları kabul etmek mümkün değildir. Sağlığımızı emanet ettiğimiz sağlık personelleri kendileri sağlıklı bir ortamda ve nitelikte çalışamamaktadır. Yine aynı anlayış vatandaşın tepkisinden korktuğu için, katılım paylarını eczacılar eliyle alınmasını sağlamakta, böylece eczacıları vatandaşla karşı karşıya getirmektedir.

Tüm bu sıkıntılara, göğüs germeye çalışan sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz.”

KARS BELEDİYE BAŞKANI NEVZAT BOZKUŞ

İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp bayramını kutluyor başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.

KAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SAMİ ÖZCAN

İnsan hayatına önem veren sağlık hizmetleri gerek fert gerek toplum tarafından ihtiyaç duyulan en önemli hususlardan biridir. Üniversitemizin de üzerinde titizlikle durduğu sağlık hizmetleri alanında Tıp Fakültemiz başta olmak üzere Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanemiz de her geçen gün gelişmekte ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak için yenilenmektedir. Kuşkusuz bu hizmette en önemli görev hekimlerimize düşmektedir ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hekimlerimiz hoşgörü ve özveriyle mesleklerini icra edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle insanı yaşatmayı ve insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük fedakarlıklarla yerine getiren sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, şahsım ve Üniversitemiz adına saygılarımı sunarım.

AK PARTİ İL BAŞKANI AYDIN’DAN 14 TIP BAYRAMI MESAJI

Ak Parti Ağrı İl Başkanı Av. Abbas Aydın, Son 12 yılda Ak Parti Hükümeti tarafında Ağrı’da yapılan Sağlık yatırımları tutarı 228 Milyon TL (Trilyon) olduğunu söyledi

AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Abbas Aydın 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Açıklamasında “bütün sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutlayan Aydın, sağlıklı bir hayatın insanların vazgeçemeyecekleri temel bir hak olduğunu söyleyerek, etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, bütün toplumun en önemli şartıdır. Önce insan anlayışının benimsendiği günümüzde, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması büyük önem taşımaktadır” dedi.

AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, Gece gündüz her yerde, her koşulda büyük özveriyle, heyecanla görev yapan, kendisini ‘insana hizmet’ ilkesine adamış doktorların ve sağlık personelinin bütün çabası, hastalanan bütün insanları en hızlı şekilde sağlığına kavuşturmak, aynı zamanda sağlıklı olan insanların da sağlığını korumaktır. Çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüren sağlık personelimizin çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi, onlara mesleklerinin saygınlığına yakışan, rahat çalışabilecekleri ortam ve olanaklar sunulması sorunların çözümünde etkili olacaktır. AK Parti iktidarında Türkiye’de birçok alanda olduğu gibi sağlık hizmetleri alanında da önemli başarılara imza atıldı. Ayrıca sağlıkta kalitenin ve hizmet ağının geliştirilmesine yönelik çalışmalar da kesintisiz sürdürülmektedir.

Aydın, Son 12 yılda Ak Parti Hükümeti tarafında Ağrı’da yapılan Sağlık yatırımları tutarı 228 Milyon TL (Trilyon) olduğunu söyledi. Kısaca sağlık yatırımlarını şöyle özetledi;

‘‘Hastaları evlerinde tedavi ediyoruz’’

Yatağa bağımlı hastaların, hastanede yapılması zorunlu olmayan tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının ev ortamında yapılması ve hastanede kalış sürelerinin kısaltılması amacıyla 2010 yılında “Evde Sağlık Hizmeti” uygulamasını başlattık. 2010 yılından bugüne Ağrı’da 832 hastanın evde bakım ve rehabilitasyon hizmetinden yararlanmasını sağladık.

‘‘Ağrı’yı sağlık tesisleriyle donattık’’

2002 - 2013 yılları arasında Ağrı’nın merkez ve ilçelerinde son teknoloji cihazlarla donatılmış yeni sağlık tesisleri yaptık.

Yapılan sağlık tesisleri;

• Ağrı Devlet Hastanesi (150 yataklı) • Patnos Devlet Hastanesi (150 yataklı) • Doğubeyazıt Devlet Hastanesi (150 yataklı) • Diyadin Devlet Hastanesi (50 yataklı) ve 10 Daireli Lojman • Hamur Devlet Hastanesi (30 yataklı) +10 Daireli Lojman • Diyadin Devlet Hastanesi (25 yataklı) • Eleşkirt Devlet Hastanesi (30 yataklı) • Patnos Devlet Hastanesi • Merkez Eğitim Sağlık Ocağı • Patnos ve Doğubeyazıt Devlet Hastaneleri 15’er Daireli Lojman İnşaatı • Ağrı Devlet Hastanesi Acil Ünitesi • Patnos Devlet Hastanesi Yeni Bloğu (Acil Servis Ameliyathane, Kadın Doğum Servisi) • Merkez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Tadilat ve Onarımı • Taşlıçay Aile Sağlığı Merkezi 4 Daireli Lojmanı • 11 adet Aile Sağlığı Merkezi

‘‘Hızır gibi yetişiyoruz’’

Acil durumlarda vatandaşımızın imdadına yetişmek için 112 acil servislerinde devrim niteliğinde yenilikler yaptık.

Kar üstü paletli ambulans, helikopter ve uçak ambulans, yatırımlarımızla hastalarımıza her koşulda ulaşabilmenin önünü açtık.

Ağrı’da 112 Acil istasyon sayısını 1’den 12’ye, 112 Acil ambulans sayısını 2’den 33’e çıkardık. (7 Kar Paletli Ambulans)

Helikopter Ambulans ile 56 hasta, uçak ambulans ile 67 hastayı diğer illere nakli sağlanmıştır.

‘‘Hastaları evlerinde tedavi ediyoruz’’

Yatağa bağımlı hastaların, hastanede yapılması zorunlu olmayan tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının ev ortamında yapılması ve hastanede kalış sürelerinin kısaltılması amacıyla 2010 yılında “Evde Sağlık Hizmeti” uygulamasını başlattık. 2010 yılından bugüne Ağrı’da 832 hastanın evde bakım ve rehabilitasyon hizmetinden yararlanmasını sağladık.

‘‘Artık hepimizin bir aile hekimi var’’

2010 yılında yurt çapında uygulamaya koyduğumuz aile hekimliği ile birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirdik. Türkiye çapında görev yapan 21.115 aile hekimi, aynı zamanda ailelerimize sağlık danışmanlığı hizmeti veriyoruz. 2013 itibariyle Ağrı’da 148 aile hekimi vatandaşımızın hizmetinde.

‘‘Yoğun bakım yatak sorununu çözüyoruz’’

Yenidoğan Yoğun Bakım Yatak Sayısı 2002’de 5 iken 28’e ulaştı.

Erişkin + Çocuk Yoğun Bakım Yatak Sayısı 2002’de 1 iken 61’e yükseldi.

Yoğun Bakım Yatak Sayısı 2002’de 6 iken 88’e ulaştı.

‘‘Hastaneler artık otel konforunda’’

Yapılan yatırımlarla hastane sayıları arttı. Koğuş sisteminden konforlu oda sistemine geçildi. Yoğun bakım yatak sayısı artırıldı, vatandaşımız nitelikli sağlık hizmetiyle tanıştı. Son on yılda yapılan yatırımlarla hastaneler otel konforuna ulaştı.

Şehrimizde toplam yatak sayısı 2002 yılında 230’ken 2013 yılında 821’ ulaştı.

‘‘Hastaneler son teknolojiyle donatıldı’’

Hastanelerimizde teknik donanım eksikliği sona erdi. Son teknolojik cihazları alarak hastanelerimizi bu gibi cihazlarla donattık.

Ağrı’daki Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 2002 yılında hiç MR (Manyetik Rezonans) ve BT(Bilgisayarlı Tomografi) cihazı yokken, 2013 yılında 1 MR ve 3 BT cihazı ile vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunuyoruz.

Ağrı’daki Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 2002 yılında 1 USG (Ultrason), 6 Hemodiyaliz Cihazı varken 2013 yılında 11 USG, 44 Hemodiyaliz Cihazı ile vatandaşlarımızın emrine vererek sağlık hizmeti sunuyoruz.

‘‘Hastane ve sağlık personeli sayısı arttı’’

İnsan hayatını her şeyden çok önemseyen sağlık politikamızla yeni hastaneler inşa ediyor, mevcut hastaneleri yeniden inşa ediyor, şehirlerin sağlık personeli ihtiyacını da gideriyoruz.

Kentte 2002 yılında toplamda 7 olan hastane sayısı 213 yılında 10’a çıktı. 1066 olan sağlık personeli sayısı da 3309’a ulaştı.

‘‘Tesis yapımı hız kesmeden devam ediyor’’

Yapımı devam eden sağlık tesisleri; • Merkez Devlet Hastanesi (400 yataklı) • Tutak Devlet Hastanesi (30 yataklı) • Patnos Ergeçli Aile Sağlığı Merkezi • Patnos Kazanbey Aile Sağlığı Merkezi • Patnos Ortadamla Aile Sağlığı Merkezi • Patnos Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 20 Ünit, Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezi • Merkez 7 Nolu (Fırat Mah.) Aile Sağlığı Merkezi • Doğubeyazıt Tanıktepe Aile Sağlığı Merkezi • Patnos Değirmendüzü Aile Sağlığı Merkezi • Diyadin-Batıbeyli Sağlık Evi • Diyadin - Hacıhalit Sağlık Evi • Diyadin - Oğuloba Sağlık Evi • Doğubeyazıt - Çiftlik Sağlık Evi • Doğubeyazıt - Sonkaya Sağlık Evi.

İhale aşamasındaki sağlık tesisleri; • Ağrı Eleşkirt Devlet Hastanesi (30 Yataklı) • İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, 30 Ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 112 Komuta Kontrol Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi • Diyadin 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Lojmanlı • Eleşkirt Aile Sağlığı Merkezi Lojmanlı • Doğubeyazıt Aile Sağlığı Merkezi 5-6 Hekimlik • Patnos -Çavuş Sağlık Evi, • Patnos -Yürekveren Sağlık Evi, • Patnos -Zirekli Sağlık Evi.

Proje aşamasındaki sağlık tesisleri; • Tutak Devlet Hastanesi 6 Daireli Lojman.

Arsa aşamasındaki sağlık tesisleri; • Patnos Aile Sağlığı Merkezi.

Bizler bundan sonra da daha kaliteli, hızlı ve etkin hizmet verebilmek adına sağlık alanında gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın sağlığının korunmasında, her türlü bakım ve tedavilerini özverili çalışmalarıyla sağlayan fedakar sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim” ‘dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler