15 Temmuz Platformunda Nöbetteyiz

15 Temmuz Platformunda Nöbetteyiz

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu 15 Temmuz platformunda nöbette.

15 Temmuz darbe girişimi sonucu 249 vatandaşımızın şehit düşmesine ve çok sayıda vatandaşımızın gazi olmasına sebep olan hain terör örgütünün Sincan Yenikent Cezaevi Yerleşkesi’nde devam eden davalarına bugün; Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Dernek Başkanlarımız ve hemşehrilerimizle birlikte, şehit ailelerine, gazilerimize destek olmak, ülkemizin birlik ve beraberliğine sahip çıkmak için bugün nöbetteyiz.

 “15 Temmuz Platformu”nda Genel Başkanımız Erdoğan Yıldırım’ın yaptığı basın açıklaması şöyle:

BASIN AÇIKLAMASI

Ülkemizin birliğini, beraberliğini ve bütünlüğünü bozmayı hedef alan 15 Temmuz darbe girişimi ne yazık ki tarihimizde bir kara leke olarak yerini almıştır.

Türkiye yıllardır hain terör saldırıları ve teröristlerle mücadele etmektedir ama 15 Temmuz’da yaşadıklarımız ülkemize yapılan en ağır terör saldırısıdır. 15 Temmuz, ihanetin karşılığı verilen kahramanca direniş ve sadakatin en güzel örneğidir.

Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşuyla milletimize yaptığı çağrı karşılık bulmuş, Türk Ordusunun içine kadar sızan hainlerin oyunu bozulmuştur. Bu süreçte Sayın Başbakanımızın, hükümetimizin değerli üyelerinin, siyasi partilerin kararlılığı da hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük rol oynamıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın o karanlık gecede bizzat televizyondan yaptığı çağrı öncelikle güvenlik güçlerimiz için büyük moral olmuş, daha sonra yüz binlerce vatandaşımız demokrasimiz için adeta birbirleriyle kenetlenerek, sokağa dökülmüş, canlarıyla kanlarıyla tanklara, hainlere ve saldırılarına kalkan olmuştur. Tüm dünya bir kez daha görmüştür ki Türkiye çok büyük bir devlettir. Türkiye’de egemenliğin ve iktidarın tek kaynağı milletin iradesidir. Yapılan hain saldırılar ve hain planlarla Türkiye’nin milli iradesi bozulamaz, bu ülkenin değerleri yok edilemez.

Ankara’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte aldığımız ortak kararla; Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu olarak bugün, 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında devletimizin bekası için, canlarını feda eden 249 şehidimizin yakınlarına destek olmak ve davanın kamuoyu önünde kalıcı olmasını hedeflediğimizi belirtmek için buradayız. Sivil Toplum Kuruluşları olarak, siyasiler olarak, bir vatandaş olarak, hep birlikte bu mücadeleyi sahiplenmek zorundayız. Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemiz için, vatanımızın savunulması için, suçluların, hainlerin cezalandırılması için davanın takipçisi olmak zorundayız. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarının yerde kalmaması için NÖBETTEYİZ.

15 Temmuz 2016 tarihinde milletimize yapılan bu hain terör saldırısını nefretle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Demokrasimiz için canını feda eden şehitlerimiz, yaralanan gazilerimiz için nöbetlerimiz devam edecek. Allah ülkemize bu kötü günleri bir daha yaşatmasın. Şehitlerimizi ve gazilerimizi, yapılan hain darbe girişimini UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ.  

15-temmuz-platformunda-nobetteyiz-(1).jpg15-temmuz-platformunda-nobetteyiz-(2).jpg15-temmuz-platformunda-nobetteyiz-(3).jpg15-temmuz-platformunda-nobetteyiz-(4).jpg15-temmuz-platformunda-nobetteyiz-(5).jpg15-temmuz-platformunda-nobetteyiz-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler