16 Kursiyere 6 Ayda 54 Bin 24 TL Ödendi!

16 Kursiyere 6 Ayda 54 Bin 24 TL Ödendi!

Kars Belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Doğal Taşları Yapılandırma Kursu’ ile yaptıkları eserleri sergileyen 16 kursiyere sertifika töreni düzenlendi.

Kars Belediye Başkanlığı’nda düzenlenen sertifika töreninde taş oymacılığıyla sanatı bir araya getiren 16 bayan kursiyere Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut tarafından tek tek sertifikaları verildi.

Kursiyerleri tek tek tebrik ederek emeklerinden ve başarılarından dolayı kendilerine teşekkür eden Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Bu proje kapsamında 20 Nisan - 15 Ekim tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 16 kursiyerimize 54 bin 24 TL ücret ödenmiştir. Yaklaşık 6 aydır süren bu kursta kursiyerlerimizin emekleri ve alın terleriyle sona erdirildi ve bu emekler karşılığında sertifika almaya hak kazandınız. Kars Belediyesi ve İŞKUR Müdürlüğü’nün ortak amacı sizlerin bundan sonraki süreçte de el becerilerinizi geliştirerek, kendi ayaklarınız üzerinde durarak ekonomik özgürlüğünüzü kazanmak ve istihdama katkıda sağlayan birer birey olmanızı sağlamaktır. Bundan sonraki süreçte de bu kurslarımız devam edecek, bu kurs sürecince elde ettiğimiz bu taşlar Ani Taş Ocakları’ndan temin edildi ve bunların tamamı Kars Belediyesi tarafından temin edilerek, taşların oyulması noktasında kullanılan malzemeleri de yine biz sağladık.” dedi.

“Bu tür çalışmalarda kamu kurum ve kuruluşlarla ortak payda doğrultusunda çalıştığımızda başarının çok daha yüksek seviyelere çıkarıldığına inanıyoruz.” Vurgusunda bulunan Başkan Karaçanta, “Bu vesileyle İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut her zaman bizlerin yanında olmuştur. Bunun haricinde bizim farklı projelerimiz mevcut bu projelerde de İŞKUR, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü gibi kamu kurum ve kuruluşlarını her fırsatta yanımızda görmekteyiz. Ben sizlerin huzurunda bir kez daha İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut beye teşekkür ediyorum, sizlere de yapmış olduğunuz eserler doğrultusunda canı gönülden tebrik ediyor, hak etmiş olduğunuz sertifikaların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut da kursiyerleri emeklerinden dolayı tebrik ederek bir hatırlatmada bulundu. Bulut, kursiyerlere kesinlikle girişimcilik kurslarına katılmaları ve katılmamaları halinde bu sanatı kendi becerileriyle icara edemeyeceklerini vurguladı. KOSGEB’in de bu konularla ilgili desteklerine dikkat çeken İŞKUR İl Müdürü Bulut, 2016 yılında 300 kişilik bir kurs hedeflediklerinin altını çizerek, bu sanatı sadece evde oturmak için yapmamaları gerektiğini, bunu meslek edinmeleri gerektiğini yineledi.

METEHAN UNUTULMADI…

Öte yandan sertifika töreninde, geçtiğimiz hafta aramızdan ayrılarak Kars’ı yasa boğan Dolunay Derneği üyesi ve İŞKUR Taş oymacılığı kursiyerlerinden olan Metehan Gönen’de unutulmadı. Engeli olmayıp da dünyada yaşamı boyunca hiçbir eser bırakamayanlar inat genç yaşında dünyadan ayrılmasına rağmen bir eser bırakan Gönen’in sertifikası ise Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut tarafından babası Rahim Gönen’e takdim edildi. Metehan Gönen’in sertifikasını takdim ederken konuşan Başkan Karaçanta, “Metehan kardeşimiz sadece sizin değil, hepimizin çocuğuydu. Onun acısı hepimizin yüreğine düştü ve bizleri derinden yaraladı. Aramızdan çok erken yaşta ayrılan kardeşimizin geriye bıraktığı eser ise onun daima hatırlanmasına vesile olacaktır. Bizim acımız bugün bu sertifikayı vererek sizin acınızı deşmek değil, bu acıyı birlikte paylaşarak, yaptığı güzel işleri hep birlikte yad ederek anmaktır. Metehan kardeşimize Allah’tan rahmet, sizlere ve tüm Kars halkımıza sabırlar diliyorum.” cümlelerini kullandı.

Kars Belediyesi ve İŞKUR’un ortaklaşa düzenlediği Doğal Taşları Yapılandırma Kursu’nda Metehan Gönen ile birlikte uzun süre çalışan arkadaşlarından sadece biri olan Dilan Cavandır da, “Metehan’ı bugün burada görmeyi çok isterdim” diyerek, onun dünyaya bıraktığı eseri ve kendilerine öğrettikleri birçok şeyi anlatırken defalarca boğazı düğümlendi. Dilan Cavandır şunları söyledi; “Metehan çok iyi bir insandı. Kendisi benim hem ilkokul hem de orta okul arkadaşımdı. Bu projede de birlikteydik ve onu her zaman güler yüzüyle hatırlayacağım. Bize şükretmeyi o öğretti diyebilirim. Aramızdan ayrılması başta beni olmak üzere hepimizi çok üzdü. Dün de engelliler günüydü ama Metehan aramızda yoktu ama ailesi gerçekten çok iyi bir evlat yetiştirmişti. O bambaşka bir insandı. Biz bir derdimizi anlattığımızda bize sürekli şükretmemizi söylerdi. Şuan aramızda olmasını ve emeğinin karşılığını almasını çok isterdik.” diye konuştu.

“Mete yok, ben geldim.” diyen babası Rahim Gönen ise oğlunun dünyada geriye bıraktıklarını görünce bir kez daha kendiyle gurur duyduğunu söyledi. Baba Rahim Gönen, “Bu belgeyi alırken, Metehan’ı anlatan arkadaşlarından bu cümleleri duyunca bir baba olarak çok üzüntü yaşıyorken bir o kadar da mutluluk yaşıyorum. Mete bedensel engelliydi ama herkese yardımcı olma mücadelesiyle yaşadı. Kendisi için hiçbir şey istemiyor, hep insanlara yardımım dokunsun istiyordu. Metehan’ın projelerinde Umre’ye gitmek vardı, kendisi dinine çok bağlı bir insandı. Dernekteki arkadaşlarına namaz kılmayı, Kur-an’ı Kerim öğretmeye çalışıyor, Cuma namazlarını kaçırmıyordu. Vatanına, milletine, devletine bağlı yaşayanın bedensel engeli olsa da bu engelleri davranışlarıyla ve yaşantısıyla aşmıştı.” ifadelerine yer verdi.

Kursiyerler de kendilerine tanınan bu fırsat nedeniyle yetkililere teşekkür ederek, bu sanatı meslek olarak icra etmek için çaba göstereceklerini vurguladılar. Taşa işledikleri sanatı kendilerine öğreten Çoban Heykeltıraş lakaplı Metin Doğrukartal’a teşekkür ederek, el becerilerini devam ettirerek üst seviyelere çıkarmak istediklerini belirttiler. Doğal Taşları Yapılandırma Kursu Öğreticisi Metin Doğrukartal ise, “Kars Belediye Başkanlığı ve İşkur İl Müdürlüğü’nce yürütülen bu proje kapsamında işsiz bayan arkadaşlarımızla cumhuriyet tarihinden bu yana ilk olan bir çalışma başlattık. Daha önce Kars’ta böyle bir proje yapılmamıştı. Biz bu projeye başladığımızda 17 arkadaşımızla başarıya ulaşacağımıza inanıyorduk. Bu arkadaşlarımızın içerisinde gerçekten bu işi sanata dönüştürebilecek yetenekte olanlar var. Bunu meslek edinmek adına girişimler sağlayacak bu arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Bugün burada bu eserleri yapan arkadaşların gelecek vaat eden işler çıkardıklarını söylemek mümkün. Çok daha iyi işler çıkaracaklarını ve bu mesleği icra ederek hem kendi bütçelerine hem de Kars’a kazandıracaklarına inanıyorum.” dedi. 

16-kursiyere-6-ayda-54-bin-24-tl-odendi!-(1).jpg16-kursiyere-6-ayda-54-bin-24-tl-odendi!-(2).jpg16-kursiyere-6-ayda-54-bin-24-tl-odendi!-(3).jpg16-kursiyere-6-ayda-54-bin-24-tl-odendi!-(4).jpg16-kursiyere-6-ayda-54-bin-24-tl-odendi!-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler