18 yıl sonra itiraf: 10 polisi öldüren 5 silahı getirdim

18 yıl sonra itiraf: 10 polisi öldüren 5 silahı getirdim

DHKP-C terör örgütünün 1992 yılında 10 polisin şehit düştüğü eylemine katılıp, 18 yıl sonra Antalya'da yakalanan Sönmez Kaşıkçı, saldırıda kullanılan silahları kendisinin temin ettiğini söyledi.

Hain saldırıdan 18 yıl sonra, Antalya'da yakalanan Kaşıkçı, 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, kanlı eylemi anlattı. Kaşıkçı, DHKP-C içinde 'Silahlı Devrim Birlikler' adlı grubun lideri olduğunu, 7 eylem sonrası ölü bir kişinin kimliğiyle gizlendiğini söyledi.

KİMLİKTEN YAKALANDIM

1992'de Örnektepe Polis Karakolu'na ses bombası atılmasının ardından örgütten kaçtığını anlatan Kaşıkçı, 'Sahte kimlik çıkarttım. İzmir, Marmaris ve Antalya'da yaşadım. Polis, kimliğini kullandığım kişinin ölü olduğunu anlayınca yakalandım' dedi.

DEPODA TESLİM ETTİM

'Sinan' ve 'Selim' kod adlarını kullandığını belirten Kaşıkçı, 1992 yılında Dostlar Kahvesi'nde 10 polisin katledilmesinde kullanılan silahları temin ettiğini söyledi. Kaşıkçı, 'Eylemden bir hafta önce kahveye yakın bir yerde depo kiraladık. 5 adet tabancayı ben getirdim. Ekip başımız Aygül soy ismindeki kişiye silahları teslim ettim' dedi.

FİRARDA EVLENMİŞ

Örgütün kara kutusu Kaşıkçı'nın Antalya'da bir tabelacıda çalıştığı belirlendi. Polisin de müşteri gibi gidip zanlıyı yakaladığı öğrenildi. Kaşıkçı 18 yıllık firarda sahte kimlikle evlenip çocuk sahibi olmuş.

7 EYLEMİ KABUL ETTİ

Kaşıkçı 7 saldırıyı gerçekleştirdiğini de itiraf etti. Üstlendiği eylemler şöyle: 1990-1991 yılında Küçükyalı'da Orman İşletme Müdürlüğü'ne ses bombası atılması. 1991'de Çemberlitaş'ta bir tefecilik bürosunun gasp edilemesi. 1991'de Devlet Malzeme Ofisi yakınında bir kuyumcu kuryesinin soyulması. 1992'de Veliefendi yolunda polis otosunun taranması. 1992'de Okmeydanı Şark Kahvesi'nde polis otosunun taranması. 1992'de Hürriyet Mahallesi'ndeki Dostlar Kıraathanesi'nin taranması ve 1992'de Örnektepe Polis Karakolu'na ses bombası atılması.

Önceki ve Sonraki Haberler