19. EMİTT Fuarında ARÜ Tanıtıldı

19. EMİTT Fuarında ARÜ Tanıtıldı

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Ardahan bölgesinin tarihi, kültürel, turistik ve sportif değerlerini tanıtıcı nitelikteki organizasyonlara destek vermeye devam ediyor.

19. EMİTT Fuarında ARÜ Tanıtıldı

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Ardahan bölgesinin tarihi, kültürel, turistik ve sportif değerlerini tanıtıcı nitelikteki organizasyonlara destek vermeye devam ediyor. Son olarak, 22 - 25 Ocak 2014 tarihleri arasında, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 19. EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katıldı. Fuara teşrif eden Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı ve ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Üniversitesi’nin 6 yaşında olmasına rağmen dünyada ses getiren birçok organizasyonda yer aldığını söyledi.

Ardahan Valiliği, Ardahan Üniversitesi, Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ardahan İl Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği Ardahan standında Ardahan’a özgü yöresel ve kültürel öğeler katılımcıların ilgisine sunuldu.

Yoğun katılımın olduğu EMİTT Fuarı’nda Ardahan’ın kültürel varlıkları, ekolojik çeşitliliği, dört mevsim doğa turizm potansiyelleri, yerel yaşam tarzı, yöresel el sanatları, yöresel yiyecek ve içecekleri, doğal ürünleri ve alternatif doğa sporları tanıtıldı. Ardahan, fuarın son gününe kadar ziyaretçi akınına uğradı. 4 gün boyunca devam eden fuarda yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçisini misafir eden Ardahan standı, yerel ve ulusal televizyon kanalları tarafından da ilgiyle takip edildi.

Ziyaretçiler ve basın mensupları tarafından Ardahan standına yoğun ilgi gösterildi. Fuarın açılışında Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci ziyaretçilere karşıladılar.

Ardahan Üniversitesi standına ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösterildi. ARÜ’nün sosyal ve kültürel yönlerinin tanıtıldığı stantta Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen çeşitli projeler ve çalışmalar hakkında da ziyaretçilere bilgi verildi.

Fuarda, ARÜ’nün Kafkasya ve Orta Asya bölgesi başta olmak üzere küresel çapta projelere imza attığını belirten Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz,  "Yaptığımız projelerle Kafkasya’nın ve Orta Asya’nın varlığına ait önemli gelişmeler sağlamaktayız. İnanıyorum ki üniversitemiz, Ardahan ile birlikte büyüyecek ve sayılı üniversiteler arasında yer almayı başaracaktır" dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler