19 Mart Unutulmadı...

19 Mart Unutulmadı...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'nde, 19 Mart sabahı meydana gelen olayda şehit olan 6 çalışan için şahadetlerinin 40. gününde mevlit okutuldu.

19 Mart Unutulmadı...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü’nde, 19 Mart sabahı meydana gelen olayda şehit olan 6 çalışan için şahadetlerinin 40. gününde mevlit okutuldu.

TÜİK çalışanları tarafından Evliya Camii’nde okutulan mevlit programına Vali yardımcısı Cevat Uyanık, İl Müftüsü Mehmet Genç, İŞKUR Müdürü Yunuf Bulut, TÜİK Kars Bölge Müdürü Adnan Beldek, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti, mevlit ve salât selamların ardından İl Müftüsü Mehmet Genç dua etti. Müftü Genç. “19 Mart sabahı aramızdan elim bir şekilde, hunhar bir şekilde kaybettiğimiz değerli müdürümüz Mehmet Tolon ve 5 çalışanıyla birlikte 6 kişi şehit edildiler, görev başında şehit oldular. Bölge Müdürü Mehmet Tolon, şehit olmadan bir gün önce de 18 Mart Şehitleri Anma gününün gecesinde düzenlenen hatim merasiminde de yine bu camide bizimle beraberdi. O gecenin sabahı da şehit oldu. Bu elim hadise içimizde gerçekten burkularak andığımız ve her zamanda gerçekten üzüldüğümüz, anmasını bile, hatırlamasını bile istemediğimiz bir olaydı. Yani bu Mart ayında meydana gelen olay bizleri ok derinden üzdü. Bu şehitlerimize, merhumlara Allah-u Taala gani gani rahmet eylesin. Cenab-ı Hak geride kalan ailelerine, eşlerine, bütün yavrularına yardım eylesin.” dedi.

Müftü Genç daha sonra şunları söyledi:

“TÜİK’de bundan 40 gün önce, 19 Mart sabahı yaşadığımız elim, vahim, hunharca bir saldırımı mı diyelim yani yaşanmasını hiçbir zaman arzu etmediğimiz acılıklı olay neticesinde kaybettiğimiz Müdür Mehmet Tolon ve 5 çalışanıyla birlikte 6 kardeşimizin ruhları için burada hatimler okundu, mevlit okundu ve güzel dualar yapıldı. TÜİK çalışanlarının bu konudaki gösterdikleri hassasiyetlerinden dolayı Allah onlardan razı olsun. Cemaatimiz kadın-erkek buraya teşrif ettiler. Allah hepsinden razı olsun. Bu tür acıklı olayların bir daha yaşanmamasını, hiçbir kimsenin nesline de Allah böyle olayları nasip etmesin, böyle çetin imtihanlarla da bizleri imtihan eylemesin. Tabi burada yaşanan olaylardan da ders almak gerek. Allah-u Taala bu olaylardan da ders almayı nasip etsin. Yetişecek nesillerimizi ona göre hayırlı nesiller yetiştirmede bizleri muvaffak eylesin. Çünkü bütün olumsuzlukların temelinde iman zafiyetinin veya imansızlığın veya aklı iradeyi muhafaza edememenin yattığını görüyoruz. Çünkü aklı muhafaza, nefsi muhafaza, dini muhafaza ve malı muhafaza biliyorsunuz bizim dinimizin 5 emri arasında yer alan önemli bir husustur. Burada da bu olayın içerisinde zanlının akli dengesini kaybettiğini hatta şizofren olduğu söyleniyor. Bir insan olarak bir kardeşimiz diyelim o da böyle olayı gerçekleştirdi. Tabi ki acıklı olan bu olayın ardından kendisi de intihar etmiştir. İntihar etmiş olması da acıklı bir olay. Bu de neyi gösteriyor demek ki iradesi, aklı başında olmayan insanın yapmayacağı hiçbir fenalık yoktur. Cenab-ı Hak’tan temennimiz odur ki bu tür olayların bir daha yaşanmamasıdır. Burada TÜİK yönetimine ve çalışanlarına başsağlığı diliyorum. Allah hepimize sabırlar versin diyoruz.” 

Cami çıkışında da mevlit programına katılanlara lokum ikramında bulunuldu. kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler