19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Kars Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

 

Gürbüz mesajında,19 Mayıs’ın Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı gün olduğunu belirtti.

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının doksan altıncı yıl dönümünü karşılamanın gururu, mutluluğu ve coşkusu içinde olduğunu ifade eden Gürbüz, şunları kaydetti:

“Bugün üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız, atalarımızın uğrunda binlerce şehit vererek kazandıkları bu toprakların her karışında bir şehit yatmaktadır. Milletimiz çok iyi biliyor ki Kurtuluş Savaşı, Atatürk’ün ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ sözü ile yola çıkmış bir milletin inançla, umutla ve emsali görülmemiş bir fedakarlık duygusuyla, Cumhuriyete kadar uzanan yolda ödediği bedeldir. Ülkenin geleceğine yön vermeye hazırlanan gençlerimizin Cumhuriyet’e ve O’nun değerlerine her zaman sahip çıkma duyarlılığını göstermesi, en büyük güven kaynağımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete uğurladığımız bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler