2 Çocuk İçin Ekipler Seferber Oldu!

2 Çocuk İçin Ekipler Seferber Oldu!

Aşırı tipi nedeniyle yolu kapanan Kars Merkeze 22 kilometre mesafedeki Akdere köyünde yüksek ateş şikayetiyle rahatsızlanan 2 çocuk için İl Özel İdaresi ve UKME ekipleri seferber oldu.

2 Çocuk İçin Ekipler Seferber Oldu!

KARS’TA IRMAK VE NEHİR KARDEŞLERİ KURTARMA OPERASYONU

Aşırı tipi nedeniyle yolu kapanan Kars Merkeze 22 kilometre mesafedeki Akdere köyünde yüksek ateş şikayetiyle rahatsızlanan 2 çocuk için İl Özel İdaresi ve UKME ekipleri seferber oldu. 4 çeker ambulans ve kar savurma araçlarının 3.5 saatlik çalışması sonucu hasta çocuklar, Kars Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı.

Akdere köyünde ikamet eden Akın Kuyumcu’nun 1 yaşındaki Irmak ve 4 yaşındaki Nehir isimli çocukları akşam saatlerinde aniden rahatsızlanıp ateşlerinin yükselmesi üzerine aile tarafından 112 Acil Servis’e bilgi verildi. Acil servisin İl Özel İdaresi’ni araması üzerine kapalı yolda hummalı bir çalışma başlatıldı. Özel İdaresi’nin “Kar Aslanları” ekip şefi Güven Bayhan önderliğinde yer yer 1.5 metreyi bulan kar kalınlığıyla yapılan zorlu çalışma sonucu köy yolu açıldı ve uzun bekleyişin ardından köyüler kar savurma aracını görünce derin bir nefes aldılar.

1 kar savurma aracı, 1 kepçe ve 1 adet ambulans, 4 çeker UMKE aracının köye girmesiyle birlikte alel acele çocukların evine giden yolda da çalışma başlatıldı. Bu sırada ateşi yükselen 1 yaşındaki Irmak ve 4 yaşındaki Nehir yakınlarının kucağında battaniyelere sarılarak ambulansın yanına getirildi. Çocukların anne ve babası da alınarak İl Özel İdare ekiplerinin açmış olduğu yoldan 112 Ambulansıyla Kars Devlet Hastanesi’ne götürüldüler.

İl Özel İdaresi Yol Açma Ekip Şefi Güven Bayhan, 2 gündür köy yolunda çalışma yaptıklarını ama tipi ve fırtınayı aşamadıklarını belirterek, “Akdere Köyünde hasta olduğu ihbarı aldık ve İl Özel İdaresi olarak hummalı bir çalışma içine girip çocuklarımızın kurtardık. İş makineleriyle yaptığımız mücadeleye rağmen tipi ve fırtına bizi çok engelledi. Ama mutlu son bizi hep mutlu ediyor. 3.5 saatlik bir sürede araçlarımızla birlikte 112’nin tam teçhizatlı aracıyla gelip hastamızı aldık.” diye konuştu.

Hasta yakınları da ekiplere bu duyarlılıkları için teşekkür ettiler. kha

Önceki ve Sonraki Haberler