2 genç amatör fotoğrafçı, Şehr-i Kars Fotoğraf Sergisi açtı

2 genç amatör fotoğrafçı, Şehr-i Kars Fotoğraf Sergisi açtı

Kars Harakani Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Can Arı ile Orhangazi Temel Lisesi öğrencisi Berkan Dolapçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay’ın desteği ile ilk kişisel sergilerini açtı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Ömer Can Arı ve Berkan Dolapçı, Gazi Ahmet Muhtar Konağı yanında bulunan parkta açtıkları adına da "Şehr-i Kars Fotoğraf Sergisi" dedikleri sergide 23 adet fotoğraflarını Karslıların beğenisine sundu.

Kars’ın tarihi dokusu ve çocuk temalı serginin açılışı, Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Aras Edaş İl Koordinatörü Bülent Gürel, Fotoğraf Sanatçıları Yıldırım Öztürkkan ve Burhan Aba tarafından yapıldı.

Serginin açılışının ardından Ömer Can Arı ve Berkan Dolapçı sergiledikleri fotoğraflarını Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Aras Edaş İl Koordinatörü Bülent Gürel, Fotoğraf Sanatçıları Yıldırım Öztürkkan ve Burhan Aba ile vatandaşlara anlatılar.

Doğanay: “Kars için deklanşöre basan her parmağa hayranım”

Yoğun ilgi gören serginin gezilmesinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, çektikleri fotoğrafları sergilemek isteyen iki genç öğrencinin başarılı çalışmalarına tanık olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi.

Kars için her deklanşöre basan parmağın sahibine hayran olduğunu söyleyen Müdür Doğanay: “Öğrencilerimiz Ömer Can Arı ve Berkan Dolapçı, beni ziyarete gelerek çektikleri fotoğrafları sergilemek için destek istediler. Bende kendilerine destek vermekten mutluluk duyacağımı söyledim. Ben öncelikle Kars için deklanşöre basan her parmağa hayranım. Kars’ın bilinen ve bilinmeyen görünen veya görünmeyen tarihi ve kültürel değerlerini bu gençlerin gözüyle sergilemek benim için de mutluluk vericidir. Gençlerimiz sergilerinin adını da “Şehr-i Kars Fotoğraf Sergisi” demişler. Bu da çok anlamlıdır. Umarım bu sergi gençlerimizi daha da aktive eder ve gençlerimiz Kars’ın değerli ve önemli fotoğraf sanatçıları olurlar. Biz, bu ve bunlar gibi gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde de sergilenecek

Çocukluğundan beri fotoğraf çekmeye ilgi duyduğunu söyleyen genç amatör fotoğraf sanatçısı Ömer Can Arı da amacının Kars’ın her kes tarafından bilinen ve bilinmeyen tarihi, kültürel ve doğal varlıklarının fotoğraflarını çekerek tanıtmak olduğunu söyledi.

Arkadaşı Berkan Dolapçı ile bir yıldır çektikleri 23 adet fotoğrafı İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay’n destekleri ile sergilenmekten mutluluk duyduklarını da söyleyen Arı, amaçlarının kendileri gibi birçok gencin de her hangi bir sanatsal faaliyette bunması olduğuna dikkat çekti.

Berkan Dolapçı da kendilerine destek veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Amaçlarının Kars’ın kültürel değerlerini bir fotoğraf karesi ile de olsa da görücüye çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını da söyleyen Dolapçı: “2 yıldır fotoğrafçılıkla ilgileniyoruz. Amacımız Kars’ın daha çok bilinmeyen yüzünü açığa çıkarmak ve bunu her kes ile paylaşmaktır. 1 yıldır Ömer Can Arı ile beraber fotoğraflar çektik ve bu sergiyi açtık Hani elimizden geldikçe genç sanatçılara örnek olmak istiyoruz. Fotoğraf sanatına gençlerin ilgisini çekmek istiyoruz. Yaşımız ilerledikçe Kars’ın tüm yönleriyle tüm güzelliklerini fotoğraflarını çekmek istiyoruz. Bu fotoğrafları da bu sergi ile Kars halkı ile paylaşmak mutluluk verici” dedi.

2-genc-amator-fotografci,-sehr-i-kars-fotograf-sergisi-acti-(10).jpg2-genc-amator-fotografci,-sehr-i-kars-fotograf-sergisi-acti-(1).jpg2-genc-amator-fotografci,-sehr-i-kars-fotograf-sergisi-acti-(2).jpg2-genc-amator-fotografci,-sehr-i-kars-fotograf-sergisi-acti-(3).jpg2-genc-amator-fotografci,-sehr-i-kars-fotograf-sergisi-acti-(4).jpg2-genc-amator-fotografci,-sehr-i-kars-fotograf-sergisi-acti-(5).jpg2-genc-amator-fotografci,-sehr-i-kars-fotograf-sergisi-acti-(6).jpg2-genc-amator-fotografci,-sehr-i-kars-fotograf-sergisi-acti-(7).jpg2-genc-amator-fotografci,-sehr-i-kars-fotograf-sergisi-acti-(8).jpg2-genc-amator-fotografci,-sehr-i-kars-fotograf-sergisi-acti-(9).jpg2-genc-amator-fotografci,-sehr-i-kars-fotograf-sergisi-acti-(11).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler