2 Yıl Yetmedi...

2 Yıl Yetmedi...

Son Valiler kararnamesiyle Ankara merkeze alınan Kars Valisi Eyüp Tepe, kendisi için düzenlenen veda programında duygularına yenik düştü.

2 Yıl Yetmedi...

Son Valiler kararnamesiyle Ankara merkeze alınan Kars Valisi Eyüp Tepe, kendisi için düzenlenen veda programında duygularına yenik düştü. Kelimeler boğazında düğümlenen ve gözleri dolan Vali Tepe, konuşmasını güçlükle tamamladı. Görevine ve Kars’a olan hizmet samimiyeti nedeniyle gözleri dolan Tepe, insan odaklı yönetim anlayışıyla Kars’tan ayrılıyor olmasının tek tesellisi olduğunu ifade etti. Tepe’nin bu hali başta mesai arkadaşları olmak üzere salondaki bir çok kişiyi de gözyaşlarına boğdu. Bugün de yine gözyaşlarıyla uğurlanan Vali Tepe için İl Müftüsü Mehmet Genç de dua etti. Ardından Vali Tepe, Kars’a ilk gelişinde ailesiyle birlikte uçaktan inerken çekilmiş olan fotoğraflarının asılı olduğu uzun araç konvoyuyla, aslık ve alkışlar eşliğinde uğurlandı.

Valiler Kararnamesiyle merkeze alınan Kars Valisi Eyüp Tepe için Devlet Su İşleri (DSİ) Misafirhanesinde veda yemeği düzenlendi. Protokol mensupları, vali yardımcıları, kaymakamlar ve valilik çalışanlarının tam kadro katıldığı yemekte duygulu anlar yaşandı.

BAYRAK YARIŞI

Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, “Valiler kararnamesiyle merkez valiliğine atanan değerli valimiz Sayın Eyüp Tepe ile vedalaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Bu tip görevler bayrak yarışı şeklindedir. Önemli olan görevde en iyi şekilde hizmet etmek. Orada bir eser bırakmak. Şu gök kubbede bir seda, bir ses bırakmaktır. Canı gönülden inanıyorum ki sayın valimiz Kars’ta çok güzel eserler bırakmıştır. Kars’ın geleceği için, önünün açılması için gerekli çalışmaların temelini atmıştır. Eğer ileride Kars bugünkü durumdan daha iyi yerlere gelecekse bunda sayın valimizin çok büyük bir emeği ve katkısı vardır. Valimiz gerek bizlere, gerek halka otoriter ve kurala dayalı bir şekilde davranmak yerine; sevgi, şevkat, kardeşlik duygusu içinde davranarak nasıl iyi bir vali olunacağını göstermiştir. Sayın valimize sizler adına, meslektaşlarım adına hayırlı yolculuklar diliyorum. Yeni hayatlarında eşi ve ailesiyle mutluluklar diliyorum.” dedi.

KARS HALKI HİZMETLERİNDEN DOLAYI HER ZAMAN VALİMİZİ MİNNETLE, SAYGIYLA ANACAKTIR

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Sayın valimiz Ağustos 2012’den beri şehrimizde başarıyla hizmet etmektedir. Ben hizmetlerinden dolayı kendisine canı gönülden teşekkür ediyorum. Bilmesini istediğimiz bir şey var ki; bu 2 aylık yakın çalışma süresince gördüğüm şey şu oldu: Kars halkı hizmetlerinden dolayı her zaman valimizi minnetle, saygıyla anacaktır. Bende Kars belediye başkanı olarak ve Kars halkı adına kendisini hemşerimiz olarak ilan ediyorum. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Ailesiyle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu nice yıllar temenni ediyorum.” diye konuştu.

‘BAKİ KALAN BU KUBBEDE HOŞ BİR SEDA İMİŞ.’

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü de, “Sözün güzelliği kısalığındadır, o nedenle sayın valimizi uzun uzadıya anlatmayacağım. Zaten sizler gördünüz, yaşadınız, biliyorsunuz ne kadar kaliteli bir devlet adamı olduğunu. Ben Baki’nin dediğini derim: ‘Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş.’ Sayın valimiz bu kubbeyi hoş bir sedayla doldurdu. Aynı zamanda kalplerimizi de hoş bir sedayla doldurduğuna ben şahidim. Sizler de şahitsiniz. Ben ailem ve adliyem adına sayın valimize bundan sonraki hayatında ailesiyle sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı bir hayat temenni ediyorum. Sayın valim yolunuz, bahtınız açık olsun. Hep kalbimizde kalacaksınız.” şeklinde konuştu.  

SAYIN VALİMİZİN VEDASINA KATILMAK BENİ ZİYADESİYLE ÜZDÜ

7 ilçe kaymakamı adına konuşan Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu ise şunları söyledi:

“Sayın valimizi tanıyan en eski kişi benim. 2007 senesinde Malatya’da teftiş stajını onun refakatinde yapmıştım. Hem mülkiye müfettişi olarak hem de vali olarak yanında çalışma fırsatı buldum bu nedenle kendimi çok şanslı hissediyorum. Yaklaşık 2 senedir Kars iline sayın valimizle hizmet etmekteyiz. Bu sene benim de tayinim çıktı. Kendi veda konuşmama hazırlanırken sayın valimizin vedasına katılmak beni ziyadesiyle üzdü. Sayın valim burada görev yaptığı süre içerisinde bizlere çok güzel eserler bıraktı. Bende bu vesileyle ilçe kaymakamları adına sayın valimize şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyorum. Umarım bundan sonra daha farklı yerlerde yine sizinle çalışmak nasip olur.”

‘GENCİN EDEPLİSİ, ZENGİNİN CÖMERTİ, YÖNETİCİNİN DE ADALETLİ OLANI SEVİLİR.’

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da şöyle konuştu:

“Anadolu’da bir tabir vardır: ‘Gencin edeplisi, zenginin cömerti, yöneticinin de adaletli olanı sevilir.’ Sayın valimi anlatmaya kalksam uzun sürecek. Ama herkes kendine bir sorsa valimiz nasıldı diye kimsenin aklına kötü bir anı geleceğine inanmıyorum. Çünkü valimiz gerçekten tevazü, adaletli ve anlayışlı bir insandır. Projeleri Kars’a hizmetleri farklı. Gerçekten kendi ailesine ayırmadığı zamanı Kars’a ayırdı. Valimiz çalışmaktan zevk duyduğumuz ve her zaman çalışmak isteyeceğimiz bir yöneticidir. Kendim ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Hayatında başarılar diliyorum elbette ama bu sanki ayrılık gibi oluyor. O nedenle onu demiyorum çünkü her zaman birlikteyiz ve seviyoruz.”

KELİMELER BOĞAZINDA DÜĞÜMLENDİ

Alkışlar arasında kürsüye gelen Eyüp Tepe ise konuşmakta oldukça zorlandı. Kelimeler boğazında düğümlenen Vali Tepe, “Çok kıymetli dostlar, insanın kendi vedasında konuşması kadar zor bir şey yoktur. Söylemek istediğim cümleler ağzımdan çıkmıyor.” diyerek içinde bulunduğu hali yüz ifadesiyle anlattı.

“Benimle alakalı görüşlerini ifade eden bütün dostlarıma, burayı şereflendiren bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum.” diyen Vali Tepe, “Bu dünyaya nasıl geldiysek, bir gün gideceğimizi biliyoruz. Bizlerde buraya atanırken bir gün ayrılacağımızı biliyorduk. Bu ayrılık sevdiğiniz, ömrünüzün önemli senelerini geçirdiğiniz bir durum olunca insan ister istemez kederleniyor, üzülüyor.” diyerek haliyet-i ruhiyesini ortaya koydu.

BU MİLLETİN EFENDİSİNİN BU MİLLETE HİZMET EDENLER OLDUĞUNU’ BENİMSEDİM

Kaymakamlık görevinden bu yana, Türkiye’de olması gereken idareci profilini icra etmeye çalıştığını da belirten Tepe, “Yaklaşık 2 senedir sizlerle aynı havayı soldum, ekip ruhu içinde çalıştık. Kars için bir şeyler yapmaya çalıştım. Ne kadar yaptım bilemem ama yapmak istediğim en önemli şey Türkiye’de olması gereken idareci profilini icra etmeye çalışmaktı. Özellikle kaymakamlığımdan itibaren bildiğim şey ; ‘Bu millete efendiliğin olmadığını, bu milletin efendisinin bu millete hizmet edenler olduğunu’ benimsedim. Hep kendime düstur edindim. İdareciliğimde olabildiğince insan odaklı, şeffaf bir yönetim tarzını arkadaşlarımla beraber icra etmeyi amaçladım, hedefledim.” ifadelerini kullandı.

2 YIL AZ BİR SÜRE

Kars’ın soğuk iklimini ve sıcak insanlarını çok sevdiğini de vurgulayan Vali Tepe, “2 sene izafi bir süre ama benim için dolu dolu geçti. Yetmediğini düşünüyorum. Kars’ı bu soğuk iklimi çok sevdik. İnşallah bir yerlerde tekrar yolumuz kesişir.” dedi.

VALİLİKTE HÜZÜNLÜ VEDA TÖRENİ

Sabah saatlerinde konağa gelen Vali Tepe’yi personeller gözyaşlarıyla karşıladılar. Hüznün doruk noktaya çıktığı konakta son kez koltuğuna oturan ve ziyaretleri kabul eden Vali Tepe, duygularını şu cümlelerle paylaştı:

“Ben kaymakam adayıyken öğretilen bir şey vardı. Bir vali büyüğümüz şunu demişti. Aslında argo bir cümle. Bayan arkadaşlarımız kusura bakmasın ama eski anlayışla yeni anlayışı karşılaştırmak adına söylüyorum. Şunu demişti; ‘Boşadığın karının topuğuna bakmayacaksın’ Sakın ama sakın ayrıldığınız bir yere bir daha gitmeyin demişti. Niye diye sorduklarında çünkü orada bazı kişilerin kalbini kırmışsınızdır. Birtakım husumetler olmuştur. Eğer siz oraya makam zırhı dışında giderseniz, size orada kötü muamele ya da kem söz söylenebilir. Ben Oltu’da kaymakamlık yaptım. Ardından Kars’a geldim ama defalarca Oltu’yu ziyaret ettim. Ama böyle bir şeyle karşılaşmadım çünkü arkada kötü bir miras bırakmadım. Yüzüne bakamayacağım herhangi bir arkadaşım olduğuna inanmıyorum. Ya da kalbini kırıp da tamir etme şansı bulmadığım bir arkadaşım olduğunu hatırlamıyorum. Varsa öyle biri de birebir helalleşmek isterim. Ben vicdanen birçok şey yapmaya çalıştım o nedenle rahatım, huzurla ayrılıyorum. Hakkınızı helal edin. Allah ısmarladık.”  

TEK TEK TOKALAŞTI

Valilik çıkışında da personellerle ve uğurlamaya gelenlerle tek tek tokalaşan Vali Tepe, herkesten helallik istedi ve “varsa benim tüm haklarım helal olsun” dedi. Vali Tepe konaktan ayrılmadan önce de Kars Müftüsü Mehmet Genç bir dua etti. Müftü Genç, “Gönlümüzde güzel duygular bırakan sayın valimizi Ankara’ya uğurluyoruz. Kendilerini daha güzel, daha yüce makamlarda görmek istiyoruz. Babaları rahatsız olduğu için bu mübarek ay hürmetine, Miraç Kandili hürmetine babasına acil şifalar diliyoruz.” dedi.

Uğurlama törenine katılanların dua ve sevgi gösterileriyle havaalanına gitmek için aracına binen Vali Tepe, “tüm Kars’a ve Karslılara selam olsun. Hepsini çok seviyorum. Ankara’da bir kardeşleri olduğunu unutmasınlar.” diyerek veda etti.

DSİ 24. Bölge Müdürlüğündeki veda yemeğine, Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Jandarma Komutanı Albay Hasan Çelik Gönülal, vali yardımcıları, kaymakamlar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve valilik personeli katıldı.

EYÜP TEPE KİMDİR?

Eyüp Tepe 1967 yılında Sakarya Taraklı’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Yalova’da, liseyi İstanbul Maçta Teknik Lisesi’nde tamamladı. 1989 yılında üniversite öğrenimini tamamladı. Kamu yönetiminden mezun oldu. Yüksek lisansını İngiltere’de sosyoloji alanında yaptı. 1992 yılında iç işleri bakanlığı kaymakamlık adayı oldu. Sırasıyla Denizli/Bekilli, Sivas/Gölova, Afyon/Dazkırı ve Erzurum/Oltu İlçesinde kaymakamlık yaptıktan sonra 2006 yılı Ocak ayında mülkiye müfettişi, akabinde mülkiye başmüfettişi oldu. 2008 yılında iç işleri bakanlığı sekreter yardımcısı, 2009 yılında da bakanlık genel sekreteri olarak atandı. Bakanlık genel sekreteri olarak görev ifade ederken 3 Ağustos 2012 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 2012 . 3511 sayılı bakanlar kurulu kararıyla Kars Valiliği’ne atandı. Türk İdareciler Derneği ve Türk İdareciler Vakfı üyesi olan Kars valimiz Sayın Eyüp Tepe, evli ve 3 çocuk sahibi olup İngilizce bilmektedir. kha

Önceki ve Sonraki Haberler