2. Umre Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

2. Umre Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

Diyanet Başkanlığının organize ettiği 2015 Yılının ikinci Tur Kısa Dönem Umre ziyaretleri devam ediyor. İl Müftülüğü Evliya Camii avlusunda umreye giden 41 kişi düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

2. Umre Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

Diyanet Başkanlığının organize ettiği 2015 Yılının ikinci Tur Kısa Dönem Umre ziyaretleri devam ediyor. İl Müftülüğü Evliya Camii avlusunda umreye giden 41 kişi düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı. Törene katılan yakınları gözyaşlarını tutamadı. Umre kafilesinin uğurlanması nedeniyle Hasan Harakani Türbesini ziyaret eden umre yolcuları bol bol dua ettiler.

Kafileyi uğurlamaya katılan İl Müftüsü Mehmet Genç, “Hac ve umre ibadetinin çok zor ve büyük fedakârlık gerektiren bir ibadet olduğunu belirtti. Genç, “Umre ziyaret kulların geçmiş günahlarını yakar yok eder. Allah herkese hayatında en az bir kerede olsun umreye gitmeyi nasip etsin. İnşallah umrecilerimiz sağ-salim bir şekilde yola çıkarlar, ibadetlerini ihlaslı, samimiyetle yaparlar.” dedi.

İl Müftüsü Genç’in dua ve konuşmadan sonra araçlarıyla birer birer yola çıkan kafile, Erzurum havaalanından ilk olarak Medine’ye geçecek. Burada 5 gün kalacak olan kafile, ardından geri kalan 10 gününü ise Mekke’de kutsal topraklarda geçirerek Cidde hava alanından Türkiye’ye dönüş yapacak. kha

Önceki ve Sonraki Haberler