2014 Yılı Faaliyet Raporu!

2014 Yılı Faaliyet Raporu!

Kars Orman İşletme Müdürlüğü, 2014 yılı ilkbahar dikim sezonunda yoğun bir çalışma yürütüyor.

2014 Yılı Faaliyet Raporu!

Kars Orman İşletme Müdürlüğü, 2014 yılı ilkbahar dikim sezonunda yoğun bir çalışma yürütüyor. Son olarak Bayburt Barajı civarındaki ağaçlandırma alanında çapa işlemlerini sürdüren ekipler diğer yandan da fidanlık alanları kontrolden geçirerek tek bir ağacın bile kurumaması için çaba harcıyor.

Merkez Ağadeve Köyünde 64 bin adet çıplak köklü sarıçam, Arpaçay Gülyüzü Köyünde 100 bin adet çıplak köklü sarıçam ve 10 bin adet yapraklı huş, Selim Bayburt Barajı Havzasında da 90 bin adet enso tipi sarıçam dikimi gerçekleştiren Müdürlük, Selim Yayalacık Köyünde 9 bin adet enso tipi sarıçam, Susuz Merkez ağaçlandırma sahasında 35 bin adet enso tipi sarıçam, Susuz Aygır Gölü çevresinde Gölbaşı Köyünde 30 bin adet enso tipi sarıçam, Kars-Ani ÖrenYeri yeri yol kenarı ağaçlandırmasında ise 5 bin adet yapraklı fidan dikimi gerçekleştirdi. Bu çalışmalarda yöredeki orman köylülerine istihdam sağlandı.

Şu anda da sahalarda daha önceki yıllarda dikilmiş bulunan fidanlara bakım çalışması yapılıyor. Sahaların korunması çin TYÇP kapsamında istihdam edilen İŞKUR işçilerine tel tamiratları yaptırıldı. Ayrıca ağaçlandırma alanı bulunan köylerde de köy tüzel kişilikleri aracılığı ile korumalar yapılacak.

Kars- Ani Ören Yeri Yol Kenarı ve Kars- Selim Yolu Yol :Kenarı ağaçlandırma alanlarında sonbaharda boylu fidan temin edilerek çalışmalara devam edilecek. İşletme Müdürlüğü’nce Kars’ta ve köy okullarında ‘okullar hayat olsun’ projesi kapsamında 25 bin adet fidan okullarımıza dağıtıldı. Cami ve mezarlık çevreleri de ağaçlandırılması için köy muhtarları ve cami görevlilerine fidan desteği sağlandı. Yine kuruma müracaatta bulunan tüm vatandaşların fidan talepleri karşılandı ve yine sonbahar dikim sezonunda sosyal amaçlı fidan destekleri sağlanmaya devam edilecek.

Kars Orman İşletme Müdür Vekili Ali Vatan Sezer, amaçlarının tek bir ağacı bile kurutmamak olduğunu söyledi. Sezer, “İşletme Müdürlüğümüz sorumluluğunda bulunan sahalarda Selim’e bağlı Bayburt köyünde bulunan ve dikimi geçen yıl tamamlanmış bu yıl da tamamlama çalışmalarına devam ettiğimiz, şu anda da sezon gereği ot alma çapa müdahalesi yaptığımız alandayız. Sahada 120 bir dolayınca fidan dikimi gerçekleştirdik. Şimdi de fidanların etrafında yabancı otların bertaraf edilmesi için 2 gün önce çapalama faaliyetlerimize başladık. Şu anda bu faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam etmektedir. İl genelinde de yaklaşık 10 köyde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bunun dışında henüz daha saha tahsisi aşamasında bulunan yaklaşık 2 bin hektar bir alanda potansiyel alan olarak beklemektedir.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler