2016 Bütçesi 5 Milyon TL!

2016 Bütçesi 5 Milyon TL!

Kars İli Merkez İlçe ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği, birlik Tüzüğü’nün 15. Maddesine istinaden Kasım ayı olağan meclis toplantısı Halk Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Vali Yardımcısı Erdinç Dolu, Köy Muhtarları ve basın mensupları katıldı. Toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Divan Başkanlığında Vali Yardımcısı Erdinç Dolu, Güdeli Köyü Muhtarı İmdat İni ve Soylu Köyü Muhtarı Seyfettin Yolcu’nun yerini almasıyla start aldı.

Kasım ayı olağan meclis toplantısında 2015 yılı bütçesinde, bütçe için ödenek haklarının görüşülüp karara bağlanması, 2016 yılının tahmini gelir, giderinin görüşülüp karara bağlanması ardından dilek ve temenniler yer aldı. Programda Kars İli Merkez İlçe ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin 2016 yılı için gelir ve gider bütçesi 5 milyon TL olarak belirlendi.

Yaklaşık 50 köy muhtarının katıldığı programda konuşan Vali Yardımcısı Erdinç Dolu, Planlı ve programlı çalışma yapılmadığı sürece gelen paranın bir önemi olmadığını vurgulayan Dolu, planlı ve programlı çalışma yapılmadığı sürece isterse 30 milyon gelsin bu paranın çarçur olma ihtimali var. Dolayısıyla biz önümüzdeki yıla düzenli bir şekilde hazırlanırsak bahar ayıyla birlikte kaldığımız yerden köylerimize hizmete devam edeceğiz. Bugün hem 2015 yılının, hem de önümüzdeki yılın tahmini bütçesini değerlendireceğiz ama esas amacımız bütçeden ziyade 2016 yılında ne yapacağız, ne edeceğiz konularına ilişkin programlı bir çalışma takvimi hazırlamaktır. Bizler Ekim ayı içerisinde bütün muhtarlarımıza yazı yazdık ve 2016 yılında yapılmasını istediğiniz, köyün sorun, problem ve sıkıntılarına yönelik bize Kasım ayına kadar kesinlikle geri dönüş yapın dedik. Birçok muhtarımızdan geri dönüş yapıldı. Bu konuda geri dönüş yapmayan muhtarımız varsa kesinlikle bu hafta içerisinde bizlere ulaşsınlar. Çünkü gelecek yıl planlı bir şekilde hareket edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Muhtarlardan bazıları sıkıntılarını programda dile getirirken, çözüm için söz aldılar. Kasım ayı olağan meclis toplantısında 2016 yılı tahmini bütçesinde toplam bütçenin 5 milyon TL olarak belirlendi. Bunlardan 50 bin TL vergi gelirleri, 15 TL teşebbüs ve mülkiyet gelirleri, 4 milyon 336 bin TL alınan bağış ve yardımlar ile özel gelirler, 599 bin TL diğer gelirler olarak açıklanırken, gelirle giderin eşitlenmesi açısından 2016 yılı mali gider bütçesi de 5 milyon TL olarak karar alındı. 2016 yılı için gider bütçesinde de genel kamu hizmetleri için 63 bin TL, ekonomik işler ve mali hizmetler için 960 bin ve iskan ve toplum refahı hizmetleri için 3 milyon 977 bin TL olmak üzere tahmin edildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler