2017 Yılının Teması: Su ve Atıksu

2017 Yılının Teması: Su ve Atıksu

22 Mart “Dünya Su Günü” nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, öncelikli olarak öğrencilere suyun israf edilmemesi konusunda duyarlık geliştirilmesi ve duyarlılığın toplumun birçok kesimine aktarılması için çalışmalar yapıldı.

Dünya Su Günü kutlama etkinlilerinin 2017 yılı temasının “Su ve Atıksu”  olarak belirlenmesi nedeniyle öğrenciler arasında kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlenerek suyun önemi anlatıldı. Öğrencilere Kars ve Arpaçay barajları da gezdirildi. Hazırlanan sinevizyon gösterileriyle öğrenciler bilinçlendirildi.

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Dünya Su Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi. Programda ödüle layık gören öğrenciler yaptıkları resimlerde, yazdıkları kompozisyon ve şiirlerde neleri ifade etmek istediklerini anlattılar.

Daha sonra da Kompozisyon dalında 1. olan Mihrali Bey Ortaokulu 8/C öğrencisi Merve Avcıdır “Atık sular”, 2. olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Songül Bulğan “Hayatın Anlamı Su ” ve 3. olan Mihrali Bey Ortaokulu 7/F öğrencisi Songül Bulut “Su ve suyun önemi” isimli kompozisyonlarını okudular.

Resim dalında Kars’ta 1. olan Dede Korkut Ortaokulu 8/B sınıfı öğrencisi Buket Yiğitalp, Iğdır ilinde 1. olan Atatürk YBO 7/A sınıfı öğrencisi Cansu Kara ve yine Iğdır’da Resim dalında Iğdır ilinde 2. olan Berfin İldirim Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7/B sınıf öğrencisi çizdikleri rerimlerde ne anlatmak istediklerini aktardılar.  

ÇAĞLAR: HAYATINIZ SU GİBİ BERRAK OLSUN

Etkinlikte konuşan DSİ 24. Bölge Müdür Yardımcısı M. Meftun Çağlar,  günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, dünya su gününün her yıl farklı konu başlıkları altında kutlanmakta olduğunu belirterek 2017 yılı için konu “Su ve Atıksu” olarak belirlenmiş olduğunu söyledi.

Etkinliğe katılan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür eden Çağlar: “Konu ile ilgilenen tüm öğretmen ve öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Dereceye giren tüm öğrenci arkadaşlarımı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Siz genç nesiller geleceğimizin umudu olup geleceğimize ışık tutanlarımızsınız. Gelecek hayatınızın su gibi temiz ve berrak olması dileklerimle Dünya Su Günümüz kutlu olsun.”dedi.

YİĞİT: DÜNYA NÜFUSUNUN VE SANAYİLEŞMENİN GÜN GİTTİKÇE ARTMASI NETİCESİNDE BİRÇOK ÜLKE “SU” SIKINTISI ÇEKMEKTEDİR

Destek Hizmetleri Şube Müdürü Ayhan Yiğit de yaptığı konuşmada, dünya nüfusunun ve sanayileşmenin gün gittikçe artması neticesinde birçok ülke “su” sıkıntısı yaşandığına dikkat çekti. Yiğit suyun giderek artan öneminden dolayı Birlemiş milletler Genel Kurulunun 1992 yılında Rio de Janerio’da düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansında her yıl 22 Mart tarihinin “Dünya Su Günü” olarak kutlanmasına karar vermiş olduğunu hatırlattı. Suyun insan hayatı için önemine de dikkat çeken Ayhan Yiğit: “Dünya su günü her yıl farklı konu başlıkları altında kutlanmaktadır. 2017 yılı için konu “Su ve Atıksu” olarak belirlenmiştir.  Dünya su günü ülkemizde de 1996 yılından bu tarafa Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü liderliğinde düzenlenen etkinliklerle kutlanmaktadır. Konunun öneminin genç nesillere benimsetilerek suyun yaşam için önemi konusunda bilgi düzeyinin artırılması amacıyla ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışması sonucunda dereceye giren öğrencilerimize ödüllerin verilmesi amacıyla toplanmış bulunmaktayız.” dedi. 

2017-yilinin-temasi-su-ve-atiksu-(1)-001.jpg2017-yilinin-temasi-su-ve-atiksu-(2)-001.jpg2017-yilinin-temasi-su-ve-atiksu-(3)-001.jpg2017-yilinin-temasi-su-ve-atiksu-(4)-001.jpg2017-yilinin-temasi-su-ve-atiksu-(5)-001.jpg2017-yilinin-temasi-su-ve-atiksu-(6)-001.jpg2017-yilinin-temasi-su-ve-atiksu-(7)-001.jpg2017-yilinin-temasi-su-ve-atiksu-(8)-001.jpg2017-yilinin-temasi-su-ve-atiksu-(9).jpg2017-yilinin-temasi-su-ve-atiksu-(10).jpg2017-yilinin-temasi-su-ve-atiksu-(11).jpg2017-yilinin-temasi-su-ve-atiksu-(12)-001.jpg2017-yilinin-temasi-su-ve-atiksu-(13).jpg2017-yilinin-temasi-su-ve-atiksu-(14).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler