2018 yılı çiftçi eğitimleri devam ediyor

2018 yılı çiftçi eğitimleri devam ediyor

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2018 yılı çiftçi eğitim toplantıları devam ediyor.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, buzağıların bakım ve beslemeleri ile mera kullanımı ve tarımsal üretimi konularında Merkez  Kümbetli, Dikme, Yılanlı, Başgedikler, Aydınalan, Çerme ve Oğuzlu Köylerinde eğitim toplantıları düzenlediklerini açıkladı.

Eğitim toplantılarında çiftçilere buzağıların bakımı ve beslemesi, buzağı ölümlerinin azaltılması ile ilgili alınacak önlemlerin anlatıldığını belirten Müdür Düzgün:  “yetiştiricilerimize ayrıca mera kullanımı, otlatılması, korunması ve ilimiz hayvancılığının ülkemizde ki yeri ile toprağın işlenmesi, korunması, tohum ekim teknikleri ve tarımsal üretim konularında çiftçilerimize bilgiler verildi. Daha sonra tarımsal ve hayvansal desteklemeler ve diğer tarımsal konular ile ilgili çeşitli sorular cevaplandırıldı. Çiftçi eğitim toplantılarımız gelecek haftalarda da düzenlenmeye devam edecektir.”dedi.

2018-yili-ciftci-egitimleri-devam-ediyor----(1).jpg2018-yili-ciftci-egitimleri-devam-ediyor----(2).jpg2018-yili-ciftci-egitimleri-devam-ediyor----(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler