2020 yılında 4 yeni merkez hizmete girecek!

2020 yılında 4 yeni merkez hizmete girecek!

Kars İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 4 yeni hizmet binasının yapım çalışması sürüyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Yusuf Paşa Mahallesinde bulunan ve eski Rotary Parkı olarak bilinen alan sağlık merkezine dönüştürülüyor. İhaleyi alan ilgili firma tarafından işe başlanarak yapımı devam eden mevcut alanda Aile Sağlığı Merkezi (ASM), Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu (ASHİ) yaparak vatandaşların hizmetine sunacak.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kars Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, bu hizmetlerin 2020 yılının Haziran ayında tamamlanacağını söyledi.

4 yeni merkez hakkında da bilgi veren Lazoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yusufpaşa Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Aile Merkezi, Merkez Toplum Sağlığı ve 112 Acil Ambulans servisini içinde barındıracak olan birinci basamak sağlık merkezi kompleksi olarak planlamaktayız, iki ay önce ihale sürecimiz tamamlandı firma tarafından çalışmalar başlatıldı. Şuanda yüzde 30 seviyelerinde yapım çalışmaları devam etmekte ve 2020 yılı Haziran ayı sonunda da teslimatını düşünmekteyiz. Binamızın içerisinde 8 hekimlik Aile sağlığı merkezi olacak, Toplum Sağlığı merkezi dediğimiz ilimizdeki Halk sağlığı hizmetlerini merkez ve merkeze bağlı köylerde görev yürütmekte olan birimimizde orada olacak. Bunun dışında halkımızın rahatça başvurabildiği ücretsiz olarak yararlanabildiği sağlıklı hayat merkezimizde bu binamızda hizmet verecek. Ağız ve Diş sağlığı merkezi, Çevre Sağlığı Hizmetleri ve danışmanlık hizmetleri verecek, ayrıca binamızın yapıldığı bölgenin tamamına hizmet verecek olan 112 acil Ambulans servisimizde yapılan binamıza taşınacak orada iki adet istasyonumuz olacak Yusufpaşa ve Ortakapı mahallelerine hizmet verecek, yaklaşık 1,5 yıl içerisinde tam kapasiteli olarak hizmete girecek. Tabi bu tür hizmet binalarımız tamamlanıp hizmete girdikçe sağlık personeli, yardımcı sağlık personeli ile bunun dışında idari kısım dediğimiz bilgi işlem, temizlik personeli ve güvenlik personelleri için hizmet alımlarımızda olacak. Bu nedenle Sağlık Bakanlığına kapalı alan artışımızı bildirerek taleplerimiz olacak bakanlığımızda uygun görürse atamalarımız yeni hizmet binası için gerçekleştirilecektir.”

2020-yilinda-4-yeni-merkez-hizmete-girecek!-(2).jpg2020-yilinda-4-yeni-merkez-hizmete-girecek!-(3).jpg2020-yilinda-4-yeni-merkez-hizmete-girecek!-(1).jpg2020-yilinda-4-yeni-merkez-hizmete-girecek!-(1)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler