'23 Nisan' Bayramımız Kutlu Olsun

'23 Nisan' Bayramımız Kutlu Olsun

Kars Valisi Eyüp Tepe 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı:

'23 Nisan' Bayramımız Kutlu Olsun

Kars Valisi Eyüp Tepe 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı: 

Bugün, millet olarak tarihimizde yeni bir dönemin başlangıcı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. Yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın gurur ve mutluluğu içeresindeyiz.

Milli mücadele yıllarının en buhranlı döneminde, aziz milletimizin azim ve kararlığıyla “Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi ile açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin ve egemenliğin yegâne temsilcisi olmuştur. Bağımsız yaşama karakterinden vazgeçmeyen aziz milletimizin demokrasiyi benimsemesi ile demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin temelleri atılmıştır. Devletimizin temel unsurlarından biri olan milli egemenlik prensibini olmazsa olmaz kabul eden Türkiye Cumhuriyeti, emperyalizme, baskıya ve esarete karşı milletin haklarını savunma gücünü kazanmış, siyasi, sosyal ve ekonomik yönden yabancı etkilerden uzak, milli iradeden oluşmuş bir toplumun meydana gelmesini sağlamıştır.

Toplumda hürriyetin, eşitliğin, adaletin, istikrarın sağlanması ve korunması ancak milli egemenliğin, tam ve kesin bir biçimde gerçekleşmesiyle mümkündür. Aradan geçen 94 yılda başta ekonomi olmak üzere, eğitim, sağlık, ulaştırma ve daha birçok alanda yapılan köklü reformlar, yapılan atılım ve kalkınma hamleleri ile dünyanın sayılı büyük devletleri arasındaki haklı yerini alan devletimiz, evlatlarımız sayesinde geleceğe güven ve umutla bakmaktadır.

Devletimizin kurucusu ve mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün dünyada çocuklara atfedilmiş tek bayram olma özelliği ile evrensel olarak kutlanan bu bayramı evlatlarımıza armağan etmesi de hiç şüphesiz geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza verdiği değer ve güvenin göstergesidir.

Bu amaçla bizlere düşen görev; bilim ve teknoloji ışığında okuyan, milli duygulara sahip, milletini seven, dürüst, sorumluluk sahibi birey olarak yetişmeleri için gerekli tedbirleri almak, çocuklarımıza düşen görev ise büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirip daha yukarılara çıkarmak için hiç durmadan ve yılmadan çalışmak, çalışmak, hep çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet duyguları ile bir kez daha anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti olarak milli iradeyi yansıtan milli egemenlik kavramından asla ödün vermeyeceğimizi bir kez daha vurgularken, geçtiğimiz günlerde elim bir olay sonucu ebediyete uğurladığımız Mert Aydın yavrumuz başta olmak üzere tüm Karslı minik yavrularımızın ve dünya çocuklarının bu gurur günlerini kutluyorum.

Eyüp TEPE

Vali

Önceki ve Sonraki Haberler