23 Öğrenci Kolları Sıvadı!

23 Öğrenci Kolları Sıvadı!

Kamyonlarla taşınan karlar suyla karıştırıldıktan sonra şekil alıyor.

23 Öğrenci Kolları Sıvadı!

Sarıkamış Harekatının 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında her yıl Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Spor Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan kardan heykellerin yapımı sürüyor. Kamyonlarla taşınan karlar suyla karıştırıldıktan sonra şekil alıyor.

Sarıkamış Allah-u Ekber Dağları’nda şehit olan 90 bin askeri anma etkinlikleri bu yıl harekatın 100. yılı olması münasebetiyle bir dizi anma programına sahne oluyor. Sarıkamış’ın hemen hemen her yerinde anma törenlerine ilişkin programlar yapılıyor. Bunlardan biri de kardan heykel çalışması. Bunu da Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Spor Lisesi öğrencileri yapıyor. Öğretmenlerin nezaretinde devam eden çalışmalar soğuk ve rüzgarlı havaya rağmen aralıksız sürüyor. 3 Ocak 2015 tarihindeki açılışa yetiştirilecek olan kardan heykeller için yaklaşık 100 kamyon kar taşındı. Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bahçesinde başlayan çalışmalarda ilk olarak dağ ve kayalık figürleri yapılıyor. Ardından da 4 şehit asker figürü bedenleriyle birlikte yapılacak. 100 metrekarelik alandaki kar yağını da şekillerin rahat verilebilmesi için yer yer sulanıyor. Öğrenciler kovalara doldurdukları karları suyla karıştırıp kar yığınına taşıyor ve eldivenli elleriyle figürleri veriyor. Mala ve kesici aletlerin de kullanıldığı çalışmalarda görev alan 23 öğrenci bazen de toplu halde zıplayarak karların ezilmesini sağlıyor.

Güzel Sanatlar Spor Lisesi öğretmenlerinden Çağrı Önder, “Burada Sarıkamış şehitleri için kardan heykeller yapıyoruz. 23 öğrenci iki öğretmen çalışıyoruz. Kamyonlarla getirilen karlardan 4 asker figürü yapıp açılışa yetiştirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz şu anda kayalık figürlerini yapıyorlar yarından sonra da asker figürlerine başlayacağız.” dedi.

Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi tarafından, 2-4 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan anma etkinliklerine 100 bin civarında katılımın olması bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler