'25 olan havalimanı sayısını 55'e, 35 milyon olan yolcu sayısını da 185 milyona çıkardık'

'25 olan havalimanı sayısını 55'e, 35 milyon olan yolcu sayısını da 185 milyona çıkardık'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan ise yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Havayolu halkın yolu olsun" talimatı üzerine, 25 olan havalimanı sayısını 55'e, 35 milyon olan yolcu sayısını da 185 milyona çıkardıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında, "Korkak bezirgan ne kar eder ne ziyan" atasözüne atıfta bulunarak, "Bunların da ne millete ne ülkeye ne kendilerine bir faydası olur. Bizim bu kriz heveslilerine harcayacak tek bir saniyemiz yok. Bizim ülkemizi 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonlarına taşımak gibi bir derdimiz ve gayemiz var."  değerlendirmesinde bulundu.

Bu eserin, Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından Türkiye'de deniz üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olacağına işaret eden Erdoğan, 2021 sonu, 2022 başı gibi projenin tamamlanacağını söyledi.

Yüklenici firmalara açılış tarihini öne çekmeleri halinde hem kendilerinin hem de hemşerilerinin mutlu olacağını söylediklerini aktaran Erdoğan, tüm temennilerinin kazasız, belasız bir şekilde eserin tamamlanması olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından, Rize-Artvin Havalimanı temel atma töreni için TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın hazır bulunduğu Pazar ilçesine canlı bağlantı gerçekleştirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan ise yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Havayolu halkın yolu olsun" talimatı üzerine, 25 olan havalimanı sayısını 55'e, 35 milyon olan yolcu sayısını da 185 milyona çıkardıklarını ifade etti.

Erdoğan'ın, "Bununla yetinmeyin, dünya ile rekabet edecek bir havalimanı yapın" dediğini de aktaran Arslan, "Evet, Yeni İstanbul Havalimanı... Dostların gıpta ile izlediği ama ne yazık ki, bizi istemeyenlerin kıskançlıkla bazen de çelme takma amaçlı izlediği bir havalimanı devam ediyor." dedi.

Arslan, Erdoğan'ın ülkenin batısında dünya havalimanı yapılırken ülkenin doğusunda, en kuzeyinde Rize ve Artvin'e hizmet edecek denizde bir havalimanı talimatının da olduğunu anımsatarak, alana 85 milyon ton taş dolgu yapılacağını bildirdi.

Havalimanının, dünyada konvansiyonel havalimanları için gereken 3 bine 45 metrelik bir piste sahip olacağını ve yılda üç milyon yolcuya hizmet edeceğini ifade eden Arslan, toplam kapalı alanın ise yaklaşık 40 bin metrekare olacağını söyledi.

Arslan, Erdoğan'ın talimatları çerçevesinde ülkenin her yerine havalimanlarını yaygınlaştırmak adına 6 havalimanın da çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, eserin iki şehir için de hayırlı olmasını dilemesinin ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma töreninin ardından toplu açılış törenine geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm eserler Rize’mize, Rizelilere adeta yeni bir diriliş muştusu olsun diyorum." ifadesini kullanarak, beraberindeki bakan ve milletvekilleriyle açılışı yaptı.

Törende Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, bazı milletvekilleri, Vali Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Reşat Kasap da hazır bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler