'28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü'

'28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü'

Kars Çimento’da “28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü” Çeşitli Etkinlikler İle Kutlandı

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından 28 Nisan tarihi Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü olarak belirlenmiştir. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü, sağlıklı, güvenli ve insana yaraşır iş için uluslararası düzeyde ILO’nun öncülüğünde gerçekleştirilen bir kampanyadır.

Bu kampanyanın amacı iş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştirmek, sağlıklı ve güvenli işyerleri oluşturma konusunda bilinç arttırmak ve konunun taraflarının bu amaca yönelik faaliyetler yürütmelerini teşvik etmektir.

Bu amaçla; Kars Çimento Fabrikası’nda, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile Türkiye Çimse-İş Sendikasının işbirliği ile bu sene özel tema olarak seçilen “Acil Durumlara Hazırı Ol” sloganı ile gerçekleştirilen etkinliklerde, “Acil Durum Tatbikatı” düzenlenerek, bu önemli konuya bir kez daha dikkat çekilmesi planlandı.

Söz konusu etkinlik kapsamında, düzenlenen tatbikatta kullanılmak üzere, ÇEİS İş Sağlığı ve Güvenliği Komitesi’nin katkılarıyla bir acil durum senaryosu oluşturulmuş, konuya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla da özel etiketler hazırlanarak tüm çalışanların baretlerine yapıştırıldı.

Kars Çimento Fabrika Müdürü Yasin Sarıçamlık, tüm çalışanlara hitaben yapmış olduğu açılış konuşmasında günün anlam ve önemine değindi ve İş Sağlığı&Güvenliği konusunun; artık gerek iş, gerekse gündelik yaşantımızın en vazgeçilmez unsuru olarak ele alınması gerektiği hususunun bir kez daha altını çizerek tüm çalışanların 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’nü kutladı.

Konuyla ilgili olarak Çimentaş Grup CEO’su Taner Aykaç, ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal ve Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Nazlım’ın İSG konusundaki mesajlarının yer aldığı video görüntülü konuşmaları da aynı etkinlikler sırasında tüm çalışanlar ile paylaşıldı.

Bu arada, Kars Çimento Fabrikasında iki yıldır uygulanmakta olan, “Yılın En İyi Risk ve Ramak Bildirimlerini” yapan çalışanlarından Metin Olca ve Tevfik Fikret Özavcı’ya da “Altın Baret” ödülleri, Fabrika Müdürü Yasin Sarıçamlık tarafından takdim edildi.

Bu başarıya ulaşılmasında emekleri geçen Bakım Müdürü Taner Erdağ, Üretim Müdürü Selahattin Çelik, İdari Şef Zeki Korkut ve İSG&Çevre konularının başarılı ismi ve bu konuların yakın takipçisi Betül Taşdemir başta olmak üzere Fabrika Müdürü Yasin Sarıçamlık tarafından tüm çalışanlara hitaben yapılan teşekkür konuşmasına müteakiben Altın Baret ödülü alan çalışanlarla birlikte bir hatıra resmi çekildi.

Söz konusu etkinlikler kapsamında; Kars Çimento Fabrikası’nda ayrıca yine aynı gün 13:00 -15:00  saatleri arasında kurtarma, söndürme ve ilk yardımı da kapsayan bir Acil Durum Tatbikatı da yapıldı.

“Acil Durum Yönetimi” ile ilgili farkındalığın artırılması amaçlanan bu acil durum tatbikatına; Kars 112 Acil Servisi, Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Kümbetli Jandarma Karakol Komutanlığı da iştirak ederek, destek verdiler.

Bu önemli ve anlamlı etkinlikler vesilesiyle; tüm çalışanlarına, Çevreye ve İş Sağlığı Güvenliği Sistemlerine vermiş olduğu önem ile bir kez daha örnek olan Kars Çimento Fabrikası; 318 günlük Kazasız gün sayısına ulaşmış olup; bir önceki 417 günlük kazasız gün sayısı rekorunu kırarak yeni bir başarıya daha ulaşmayı hedeflemekte.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler