29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

ELAZIĞ (AA) - Baskil Kaymakam Mahmut Sami Yılmaz, Belediye Başkanı İhsan Akmurat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.Yılmaz...

ELAZIĞ (AA) - Baskil Kaymakam Mahmut Sami Yılmaz, Belediye Başkanı İhsan Akmurat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yılmaz mesajında, 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan milli mücadelenin, büyük zaferle noktalandığını belirtti.

Milli mücadelenin, büyük zaferle noktalanmasını takiben büyük önder Atatürk'ün, 29 Ekim 1923 tarihinde "Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyetinin, atalardan ulusa kalan en büyük miras ve vazgeçilmez bir ulusal değer olduğunu kaydeden Yılmaz, Cumhuriyetin 97. yılını birlik beraberlik içinde ilk günkü coşku ve heyecanla kutladıklarını bildirdi.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimiz 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' ilkesiyle gücünü milletten alır. Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek kuvvet hiç şüphesiz ki milletin kendisidir. Milli mücadele, bunun en güzel ifadesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta bu aziz yurdu bize vatan yapan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz Türk milletinin ve Baskilli hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum."

Belediye Başkanı İhsan Akmurat da "Cumhuriyetimizi, bütün değer ve kurumlarıyla benimseyen aziz milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde, ülkemizi muasır medeniyetler arasında hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur." ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyetin 97. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan Akmurat, bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını, şehit ve gazileri rahmetle andığını kaydetti.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler