29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Hizan ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen...

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Hizan ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Hizan Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, törende yaptığı konuşmada, bugünün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde esarete, dayatmalara ve işgale boyun eğmeyen Türk milletinin, bağımsızlığına kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nın 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilanıyla taçlandığı tarihi bir gün olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Yelek, şöyle konuştu:

"15 Temmuz 2016'da, iradesine ve bağımsızlığına kasteden, ülkemizin üstüne karabasan gibi çökmek isteyen, kökleri dışarıda olan terör örgütlerine ve işbirlikçilerine karşı kahraman milletimizin, milli mücadele döneminde olduğu gibi, yine yekvücut olup canını siper etmekten bir an bile tereddüt etmediğine bir kez daha şahit olduk. Zira bu millet, vatan, bayrak ve istiklali söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan ölüme atılabileceğini, yüzlerce yıllık tarihi boyunca defalarca ispat etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı, bayrağı ve istiklali uğruna canını ortaya koyan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum."

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla son bulan törene, Hizan Belediye Başkanı Cezail Aktaş, İlçe Tabur Komutanı Binbaşı Bahadır Seferoğlu, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler