29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni

Kars Valisi Türker Öksüz’ün ev sahipliğinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yıl dönemi dolayısıyla Kabul Töreni Kars Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından aziz şehitlerimiz için okunan dua ve Vali Türker Öksüz’ün konuşmasıyla devam etti.

Vali Öksüz, 29 Ekim’in tarihi şan ve şerefle dolu yüce Türk milletinin, yedi düvele karşı göğsünü siper edip, tarihte eşine az rastlanan büyük bir istiklal mücadelesi vererek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 96’ıncı kuruluş yıldönümü olduğunu vurguladığı konuşmasında, “19 Mayıs 1919’da başlayan milli mücadelenin, büyük zaferle noktalanmasını takiben, ulu önder gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 29 Ekim 1923 tarihinde “Türk milletinin tabiatına en uygun yönetim şekli, cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği cumhuriyetin 96 yıllık evlatlarıyız. Bizler; kahraman ecdadımızın bize bıraktığı bu mirası gelecek kuşaklara daha güçlü olarak devretmenin çabası ve gayreti içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının öncülüğünde inşa edilen cumhuriyetimiz, sadece bizim milletimizin bağımsızlık arzusunu temsil eden bencil bir mücadele ve kazanım değildir. Türk milletinin kazandığı bu cumhuriyet, emperyalizme ve sömürüye karşı tarihteki en büyük kavga ve mücadelenin diğer adı, mazlumların umut ışığıdır. Bizim neyimiz varsa alın terimizdendir. Ne elde ettiysek çalışarak, mücadele ederek, şehit kanı dökerek elde ettik. Aradan geçen 96 yılda demokrasi, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma olmak üzere birçok alanda önemli mesafeler kat ederek, yaptığı dev atılımlar ile bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline gelen cumhuriyetimiz, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygu ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelen aziz milletimiz, günümüzde de yaşadığı tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başararak dünyadaki tüm mağdur ve mazlum topluluklara umut ve ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.” dedi.

Ülkemizin, biryandan etrafında oluşturulmaya çalışılan, belimizi büken terör koridoruyla, siyasi ve ekonomik saldırılarla mücadele ettiğini,  bir yandan da gelecek nesillere daha güzel, huzurlu bir Türkiye bırakmak için mücadele ettiğini belirten Vali Öksüz, “Emperyalist güçlerin maşası olan FETÖ tarafından ülkemizi yok etme amacıyla gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi, akabinde güney sınırlarımızda yaşanan gelişmeler, bize bundan 100 yıl önce yedi düvele karşı verdiğimiz gibi bir varoluş mücadelesini anımsatmaktadır. Onun için bizler yorulamayız, yılgınlık, bitkinlik gösteremeyiz. Bize düşen, bu emaneti geleceğe taşımaktır. Bu vesile ile cumhuriyetimizin 96’ncı yılında milli mücadeleye emek veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, o’nun kahraman silah arkadaşlarını, gerek geçmişten bugüne gerekse barış pınarı harekatında ve diğer mücadelelerimizde bu kutsal toprakları bizlere vatan yapan, devletimiz ve milletimizin bekası uğrunda canlarını veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Bizler faniyiz ama onların eseri olan cumhuriyetimiz, inanıyoruz ki insanlık var oldukça var olacak ve onu kuranların hatıraları asla unutulmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Fotoğraf sanatçısı Yıldırım Öztürkkan’ın arşivindeki eski Kars resimlerinden oluşan slayt gösteriminin ardından Kafkas Üniversitesi Konservatuarı ve Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğretmenlerinden oluşan müzik grubu ve Kafkas Halk Dansları gösterisinin ardından takdim edilen Türk Bayrağı Vali Öksüz tarafından öpülerek teslim alındı.

Vali Öksüz, masaları tek tek dolaşarak misafirlerle sohbet etti ve özellikle şehit yakınları ile gazilerin sorun taleplerini dinleyerek çözümü için ilgili kurum müdürlerine talimat verdi. 

29-ekim-cumhuriyet-bayrami-kabul-toreni-(10).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-kabul-toreni-(12).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-kabul-toreni-(1).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-kabul-toreni-(8).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-kabul-toreni-(2).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-kabul-toreni-(3).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-kabul-toreni-(9).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-kabul-toreni-(11).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-kabul-toreni-(13).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-kabul-toreni-(5).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-kabul-toreni-(6).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-kabul-toreni-(4).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-kabul-toreni-(7).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-kabul-toreni-(14).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler