29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

BİTLİS (AA) - Hizan Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Yelek, mesajında, milletin, bağımsızlığını...

BİTLİS (AA) - Hizan Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yelek, mesajında, milletin, bağımsızlığını ve istiklalini korumak amacıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde topyekun mücadele sonucunda elde ettiği büyük ve emsalsiz zaferin taçlandırılması sonucunda kurulan Cumhuriyetin 97. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirtti.

Büyük Atatürk'ün önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandığını bildiren Yelek, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Bu zafer, Cumhuriyet ile taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet rejimi, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur. Yüce milletimiz, büyük zorluklar neticesinde kazanılarak kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni, huzur ve refah içerisinde yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışmaya devam ederek geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve kararlılığı içerisindedir. Büyük bir coşku ve sevinç içerisinde olduğumuz bu mutlu günde başta millet olarak çok şey borçlu olduğumuz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler