29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

HAKKARİ (AA) - Yüksekova ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.Yüksekova Belediyesi'nin bahçesinde Atatürk...

HAKKARİ (AA) - Yüksekova ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Yüksekova Belediyesi'nin bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyetin gelecek adına en büyük güvence olduğunu söyledi.

Eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulan cumhuriyetin, ağır bedellerle ödenerek kazanılmış bir istiklal mücadelesi olduğunu anlatan Doğramacı, şöyle konuştu:

"Önümüzde aşılması gereken uzun ve çetin yollar olduğunu biliyoruz. Bizi tek millet, tek devlet, tek vatan ve tek bayrak altında toplayan değerlerimiz ışığında kültür, sanat ve bilimde hedefimiz ülkemizi çağdaş denilen dünyanın da ilerisine taşımak her alanda dünyanın kutup yıldızı kılmaktır. İnanıyorum ki geçmişte farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan büyük bir hoşgörü medeniyetinin mirasçıları bizler, birbirimizi kardeşçe kucaklayarak, sımsıkı kenetlenerek daha güçlü bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Daha güçlü bir Türkiye ise barış ve huzur dolu bir dünyanın kapılarını aralayacaktır."

Tebriklerin kabulüyle son bulan törene, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Biçer, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan, Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Arslan, kurum amirleri, muhtar ve askeri erkan katıldı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler