29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

VAN (AA) - Van'ın Çatak ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü törenle kutlandı.Çatak Atatürk İlkokulu bahçesinde Kovid-19 tedbirlerine...

VAN (AA) - Van'ın Çatak ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü törenle kutlandı.

Çatak Atatürk İlkokulu bahçesinde Kovid-19 tedbirlerine uyularak düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Belediye Başkan Vekili Cihan Yalçın ile törene katılanların bayramını kutlayan Kaymakam Ekrem Çeçen, büyük bir mücadele, emek, sabır, samimiyet ve fedakarlık neticesinde 29 Ekim 1923'de ilan edilen Cumhuriyet'in yıl dönümü coşkusunu milletçe paylaştıklarını söyledi.

Çeçen, konuşmasında şunları kaydetti:

"Cumhuriyet, Türk insanının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmıştır. Türk milleti, modern dünyanın bir üyesi olmanın haklı onurunu tatmış, devletimiz, gelişen ve kalkınan bir dünya devleti olmanın kıvancına erişmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünü bir kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."

Şiirlerin okunması ve dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona eren törene, Cumhuriyet Başsavcısı Enes Yusuf Ayçiçek, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler