3 ayda binlerce kişi Doğu Ekspresi’yle masalsı yolculuk yaptı

3 ayda binlerce kişi Doğu Ekspresi’yle masalsı yolculuk yaptı

Yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra yeniden seferlerine başlayan, Dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından birinde sefer yapan Doğu Ekspresi son 3 ayda 10 bin 935 kişiye masalsı yolculuk yaptırdı.

Volkan KARABAĞ

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş.’nin en uzun rotalarından Ankara-Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi, yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra yeniden masalsı yolculuk yaptırmaya başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Ankara’da buluşan vatandaşlar, Doğu Ekspresi ile Kars’a geliyor. Pandemi tedbirleri altında Kars Tren Garına gelen yolcular HES kodu ve güvenlik kontrolünden geçtikten sonra masalsı yolculuk için biletlerini alıyor.

Ankara- Kırıkkale- Kayseri- Sivas- Erzincan- Erzurum- Kars ana hattında sefer yapan ve 1310 kilometrelik yolu 24,5 saatte tamamlayan Doğu Ekspresi, her gün saat 18.00’de Ankara’dan, saat 08.00’de ise Kars’tan hareket ediyor. Tren yolculuğunu nostaljiye dönüştüren Doğu Ekspresi’ne hem rahatlığı hem de eşsiz manzaraları nedeniyle büyük ilgi gösteriliyor.

Yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra 12 Temmuz’da yeniden başlayan Doğu Ekspresi ile Ankara’dan Kars’a Temmuz ayında 1650, Ağustos ayında 2200 ve Eylül ayında 1454 yolcu olmak toplam 5 bin 304 kişi masalsı yolculuk yaparken, Kars’tan Ankara’ya Temmuz ayında 1846, Ağustos ayında 2411 ve Eylül ayında 1374 yolcu olmak üzere toplam 5 bin 631 kişi gitti.

Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, “Bilindiği üzere pandemi nedeniyle Doğu Ekspresi seferlerine ara verilmişti, uzunca bir aradan sonra hasret sona erdi, bitti. Özlemini duyan insanlar Doğu Ekspresine tekrar ilgi gösteriyor. Doğu Ekspresi hayata geçti, devam etti. Kars ve bölge turizmine katkısı olan bu uzunca tren yolculuğu her geçen gün rotasını bir tık daha yukarıya çıkartıyor. İnşallah bununla beraber Turizm Ekspresinin de eklenmesiyle bu sayının ikiye, üçe katlayacağını düşünüyoruz.” dedi.

3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(8).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(9).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(10).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(11).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(12).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(13).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(14).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(15).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(16).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(17).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(18).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(19).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(1).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(2).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(3).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(4).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(5).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(6).jpg3-ayda-binlerce-kisi-dogu-ekspresi’yle-masalsi-yolculuk-yapti-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler