30 bin TL'ye kadar hibe eğitimi‏

30 bin TL'ye kadar hibe eğitimi‏

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle Kars ve ilçelerinde ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek.

30 bin TL'ye kadar hibe eğitimi‏

SERKA, Kars ve ilçelerinde girişimcilik eğitimi verecek

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle Kars ve ilçelerinde ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek. Eğitimi tamamlayan ve KOSGEB tarafından başarılı bulunan girişimcilere 30 bin liraya kadar hibe, 70 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteği verilecek.

Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcilerin kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini arttırmak amacıyla Kars merkez ve ilçelerde düzenlenecek olan ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' için başvurular başladı. Ücretsiz olarak verilecek olan eğitimlere katılan girişimci adayları KOSGEB’e başvuru hakkı kazanacak. Kursu tamamlayan ve KOSGEB tarafından başarılı bulunan girişimcilere 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteği sağlanacak.

70 saat sürecek olan eğitimlerde katılımcılara, girişimcilik niteliklerinin sınanması, iş fikirlerinin geliştirilmesi, yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri, pazar araştırması, pazarlama, üretim, yönetim, finansal planlar, iş planının yazılması ve sunumu konularında bilgi verilecek. Ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne başvuruda bulunmak isteyen girişimci adayları, detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için Serhat Kalkınma Ajansı’nın Kars merkezdeki binasında bulunan Kars Yatırım Destek Ofisi’ne başvuruda bulunabilirler.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi;

29 Eylül – 11 Ekim Akyaka ve Arpaçay ilçelerinde

13 Ekim – 23 Ekim Kağızman ve Kars Merkez’de

27 Ekim – 7 Kasım Digor ve Susuz ilçelerinde

10 Kasım – 20 Kasım Selim ve Sarıkamış ilçelerinde verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler