30 Yıllık Rüya Gerçek Oluyor, Kars-Ağrı Yolu Hizmete Giriyor!

30 Yıllık Rüya Gerçek Oluyor, Kars-Ağrı Yolu Hizmete Giriyor!

Gerek Karslıların gerekse Ağrılıların uzun yıllardır beklediği Kars-Ağrı karayolu hizmete girmesi için adımlar atıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Ağrı-Horasan arasında 3 tünel yapılacağı, Ağrı-Erzurum arasında büyük tünel projesinin hayata geçeceğini ve yapılacak 3 tünelle oradaki virajların ortadan kaldırılacağı belirtildi.

Bir dizi ziyaretler için geçtiğimiz aylarda Ağrı'da bir açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Horasan-Erzurum karayolunda birkaç tane kritik nokta olduğunu, oraları tünel haline getirmekle ilgili karar aldıklarını ve Horasan-Erzurum karayolunda 3 tünel yapılacağını vurgulamıştı.

Kağızman yolunun 30 yıldır bir rüya olmasına rağmen tünel çalışması müjde gibi oldu.

151 milyon liralık ihalesi yapılan tünel çalışmaları gerçekleşiyor. Bütümlü sıcak asfalt karışık asfalt olarak bilinen sıcak asfalt dökülecek olan karayol çalışması araç sahiplerini sevindirdi. Ağrı-Kars, Ağrı-Iğdır gibi güzergahı o taraftan olan yolları daha etkili hale gelecek. Ulaşım da yollar kısalacak. Ağrı’nın 30 yıllık beklemiş olduğu Kağızman hizmeti ise başlamış olup Kağızman ilçesinden Ağrı’ya doğru ilerlemektedir.

Bakan Arslan Ağrı-Kağızman arasında iki tünel yaptıklarını vurguladığı açıklaması şöyle: "Ağrı'dan Kağızman'a giden yani Ağrı Cumaçay, Kağızman yolunu Ağrılının çok önemsediğini biliyorum. Çünkü hem Kağızman'la olan akrabalık ilişkileri ve ticari ilişkileri nedeniyle hem de oradan Iğdır'a, Tuzluca'ya çok daha hızlı erişebilmek adına önemsedikleri bir koridor. Çalışmalar bitmek üzere. Çok az heyelanlı iki bölgede biz kar tüneli şeklinde iki tünel yapıyoruz. Bunu bir müjde olarak ta vermek istiyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler