32. Tarihi Evler Haftası Kars’ta kutlanacak

32. Tarihi Evler Haftası Kars’ta kutlanacak

Kars Kültür Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Tarihi Türk Evleri Koruma Derneği'nin düzenleyeceği toplantıyla Kars'ın tarihini ve turizm yapısını ele alacağını söyledi.

32. Tarihi Evler Haftası Kars’ta kutlanacak

Kars Kültür Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Tarihi Türk Evleri Koruma Derneği’nin düzenleyeceği toplantıyla Kars’ın tarihini ve turizm yapısını ele alacağını söyledi.

Doğanay, Türkiye’de marka şehir ilan edilen Kars’ın tarihi dokusu ve mimarisiyle Türkiye’de önde olan bir şehir olduğunu söyleyerek, “Biz de bu tarihi dokuyu biraz daha gün yüzüne çıkarmak ve marka şehir olmak yolunda bir adım daha atmak amacıyla marka şehirlerde etkinlikler yapan Tarihi Türk Evleri Koruma Derneği’ni 32. yıl dönümünü kutlamak üzere Kültür Turizm İl Müdürlüğü olarak Kars’a davet ettik. Onlarda sağ olsunlar davetimizi kırmadılar. 32. Tarihi Evler Haftası’nı Kars’ta düzenleyip kutlamayı kabul ettiler. Kars’a gelecekler, bizler onları karşılayacağız.” dedi.

3 günlük bir program hazırladıklarını ve misafirlerimizin tamamının profesörlerden, akademisyenlerden ve uzmanlardan oluştuğunu belirten Doğanay, “Tarihi evler konusunda bir araya gelmiş uzmanlardan oluşuyor hepsi. Biz bu etkinlikler içerisinde sadece Kars’ı gezdirip, Kars’ın tarihi dokusunu aktarmayacağız. Aynı zamanda Kars’ta bulunan tarihi evleri ve tarihi dokuyu da bir panelle masaya yatırıp; Kars’taki tarihi evler nasıl korunmalıdır, nasıl restore edilmelidir, nasıl gün yüzüne çıkarılmalıdır noktasında bir sonuç bildirgesi almayı hedefliyoruz. Misafirlerimiz konaklamalarını, her şeylerini kendileri karşılayacaklar. Biz Kültür Müdürlüğü Merkezi’mizi onlara tavsiye ettik, proje ortağı olduğumuz için. Burada bir panelde düzenleyeceğimizi söylemiştim. Sizin aracılığınızla da tarihi seven, Kars’ın tarihi dokusuna önem veren, bütün akademisyenlerimizi ve Kars halkını panelimize davet etmiş olalım.” açıklamasını yaptı.

Doğanay daha sonra şunları söyledi:

“Biz Kültür Merkezi’nde Kars’ın tarihi dokusunu 2 seans olarak konuşup sonuçlandırmaya çalışacağız. Daha sonrada ilimizi en güzel şekilde tanıtmak amacıyla da gezi programları düzenleyeceğiz. Yapacak olduğumuz bu programlarda benim Kars halkından isteğim şu; bu programlara ilgi olmasını istiyorum çünkü hakikaten gelecek olan hocalarımız alanlarında Türkiye’nin en iyileri. Kars halkından bu konuda duyarlılık bekliyorum. Mutlaka gelsinler, söyleşilere katılsınlar, bizlere sorularını yöneltip, bizleri onure etsinler. Biz bütün çalışmalarımızı Kars’a nasıl daha verimli olabiliriz düşüncesiyle yapmaya çalışıyoruz.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler