38. Turizm Haftası Etkinlikleri Sürüyor

38. Turizm Haftası Etkinlikleri Sürüyor

Kars'ta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün organize ettiği 38. Turizm Haftası etkinlikleri sürüyor. Etkinlikler çerçevesinde, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi.

38. Turizm Haftası Etkinlikleri Sürüyor

Kars’ta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organize ettiği 38. Turizm Haftası etkinlikleri sürüyor. Etkinlikler çerçevesinde, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda konuşan İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, dinamik bir sektör olan turizmin ekonomik kalkınmada itici güç olduğunu söyledi.

Kars’ın turizm açısından gerçekleştirilen atılımlarla başta Kafkaslar olmak üzere dünya turizmi içerisindeki yeri ve öneminin giderek artmakta olduğunu ve Kars’ın artık turizmde marka bir şehir olup pazarlarda yeni talepleri de karşılayabilecek potansiyele ulaştığına dikkat çeken Doğanay konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Sahip olduğu tarihi, kültürel, coğrafi zenginliği ile Kars ilimiz her yıl daha fazla ziyaretçi ağırlamaktadır. Kars, tüketicinin değişen profiline bağlı olarak oluşan pazarlarda yeni taleplere karşılık verebilecek potansiyele sahip bir şehirdir. Kars, artık turizmde marka bir şehirdir ve pazarlarda yeni talepleri de karşılayabilecek potansiyele sahiptir. Muhteşem doğa zenginliğimiz, yüzyıllar öncesinden bugünlere ulaşan tarihi ve kültürel mirasımız, turizm sektöründeki yatırımlarda hızlı artış Kars’ımızı parlayan bir marka haline getirmiştir. Buna bağlı olarak son yıllarda ilimiz turizminde önemli gelişmeler ve buna bağlı olarak ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayılarındaki artışlar gözlenmektedir.

Kars Valiliği öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan yayın, broşür ve kataloglar aracılığıyla ve müdürlüğümüzün katıldığı EMİTT Fuarı gibi çeşitli etkinliklerle Kars’ın somut ve soyut kültürel ve turistik değerlerinin tanıtım çalışmaları yapılmıştır ve bu tanıtım çalışmalarına her fırsat ve zeminde devam edilecektir. İlimizde, tarihi ve kültürel değerleri hiçbir kirliliğe uğramamış doğal değerleri ile kış sporları merkezi ve diğer turizm çeşitleri önemli bir ürün destinasyonu oluşturmaktadır.

İlimizin, irili ufaklı dağları, Çıldır Gölü, Sarıkamış Ormanları ve Kuyucuk Gölünün oluşturduğu doğal değerleri gezilip görülmeye değer yapılardır. İlimiz, yayla turizmi, traking, atlı doğa yürüyüşü, sportif olta balıkçılığı, çiftlik turizmi, kuş gözlemciliği, av turizmi gibi eko turizm çeşitlerinin ileriye dönük gelişimine müsait önemli bir potansiyele sahiptir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kars Valiliği ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından başta ilin tanıtımı olmak üzere, yörenin turizm gelirlerinin artırılması, tarihi dokunun korunması ve tarihi yapıların restorasyon çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde, ilkokul, ortaokul ve liseler arası şiir ve resim dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler