480 sınıf da, 11 bin 686 öğrenci var!

480 sınıf da, 11 bin 686 öğrenci var!

Kars'ta okulların tatil edilmesiyle birlikte Ya Kur'un Kursları için 480 sınıf açıldı. Bu sınıflarda 439'u memur, 41'i diğer personel olmak üzere 480 personel görev alıyor. Kurslarda eğitim alan öğrenci sayısı ise 11 bin 686.

480 sınıf da, 11 bin 686 öğrenci var!

Kars’ta okulların tatil edilmesiyle birlikte Ya Kur’un Kursları için 480 sınıf açıldı. Bu sınıflarda 439’u memur, 41’i diğer personel olmak üzere 480 personel görev alıyor. Kurslarda eğitim alan öğrenci sayısı ise 11 bin 686.

Okulu aratmayan, giriş koridorunda Atatürk köşesi ve İstiklal Marşı asılı olan Yaz Kur’an Kurslarında sınıfların isimleri ise Hz. Muhammed’in kızlarının isimlerinden oluşuyor. Kurslarda sınıflar tamamen dolu olduğundan bazı çocuklar ise Camilerin Mağfil katlarında eğitim görüyorlar.

Kars İl Müftüsü Mehmet Genç de kursları ziyaret ederek eğitimleri yerinde inceledi.

Mehmet Genç, “Şuanda bizim yaz kuran kurslarımıza ilgi geçen yıla göre %30 civarında artmış durumda. Geçen yıl 9 bin civarındaydı. Şimdi öğrenci sayımız 11686 oldu. Kars genelinde 480 tane yaz kuran kursumuz açıldı. Öğrencilerimizin çoğu alfabeden yani en temelden başlıyor. Bide bizim için önemli olan bu yaz kurslarında dini bilgiler verebilmektir. Çocuklarımıza neye inandıklarını, niçin inandıklarını öğretmek, iyi bir insan olmalarını sağlamak ve onun yanında da çocuklarımıza kuranı okuyabilecekleri kadar eğitim vermeğe çalışıyoruz. Öğleden önce 3 saat ders görülüyor. Dersler saat 09.00’da başlayıp 12.00’de bitiyor.” dedi.

Genç ayrıca, “Şuanda da toplam olarak 439 personelimiz görev yapıyor. Geçici 32 öğreticimiz görev aldı. Vekil öğretmenimiz var 5 kişi. Sözleşmeli personelimiz var 4 kişi. Yani 480 civarında öğretmenimiz görev yapıyor. İl genelini düşünecek olursak 159 kuran kursumuz açıldı. Burada toplam öğrenci sayımız 4018. memur olarak 134 geçici 24 ve vekil olarak 1 öğreticimiz merkezde görev yapmakta. Bu öğrencilerimizin çoğu inşallah önümüzdeki yıllarda bölge yatılı kız kuran kursumuzda kalacak. Bölge yatılı kız kuran kursumuz 130 kişilik. Bu sene eylül ayında hizmete girecek. Burada başarılı olan, hafızlığa kapasitesi olan öğrencilerimiz hocalarımızın teşvikiyle kuran kursumuza alınacak. Dolayısıyla gölgemiz kuran ile ihya olacak. Gayemiz yöremiz insanlarına en iyi şekilde din hizmetlerini yürütmek.” şeklinde konuştu.

Genç daha sonra şunları söyledi:

“Gerçekten bu sene yoğun bir ilgi var. Ramazan ayına denk gelmesine rağmen kesintisiz devam ediyorlar. Bakın sınıflarımız kalabalık. 50 kişilik sınıfımız var. Buda biraz şundan kaynaklandı. İmam hatip mezunu olmak yeterli değil. Ya yeterlilik belgesi olacak. Ya hafız olacak ya da ilahiyat mezunu olma şartı var. pedagojik formasyon almış olanları zaten tercihen almış oluyoruz. Dolayısıyla burada hocalarımıza çok büyük bir yük binmiş durumda. Öğrencilerin fazlalığı nedeniyle hocalarımız kendilerini biraz fazla yormakta. Ama Allah hepsinden razı olsun. Çocukları bu şekilde duyarlı bir biçimde tutuyorlar. Kuran kurslarımıza yoğun ilgi ilk günkü gibi devam ediyor. Hatta git gide artıyor. Yani gelmeyenler de bundan sonra gelebilir. Kurslarımız da biliyorsunuz periyodik bir uygulama var. Yani kur sistemi var. Birinci kura devam edemeyen ikinci kura geliyor. İkinci kura devam edemeyen üçüncü kura geliyor. Dolayısıyla her aşamada kuran kursumuza devam imkânı var.”

Kuran Kursu Öğreticisi Meryem Özyılmaz da, “Kuran kursumuzun eski hali böyle değildi. Biz kermes yaptık, esnaflarımızdan yardım topladık, müftülüğümüzden, camilerimizden yardım topladık. Ben buradan bütün esnaflarımıza, kuran kursu öğreticilerimize, müftülüğümüze çok teşekkür ediyorum. Ayrıca müftümüzün izniyle eşim Yakup Özyılmaz’a çok teşekkür ediyorum. Çünkü buranın yapımında onarımında çok emeği oldu. Kuran kurslarımızın sınıflarının isimlerinin de peygamber efendimizin kızlarının ismi olmasının sebebi de eşimin bunu rüyasında görmesiydi. Allaha hamd olsun bitirdik ve görmüş olduğunuz gibi sınıflarımızın ismini peygamber efendimizin kızlarının ismi olarak isimlendirdik. Şimdi çocuklarımıza ilk başta alfabe öğretiyoruz. Cüz kuranı kerim öğretiyoruz. Ders sonlarında ilahiler öğretiyoruz. İlmihal derlerimiz var. Peygamber efendimizin hayatını, ahlak’ı, namazı, büyüklere karşı davranışları, vatana hizmet nasıl olur, okullarda nasıl davranılır gibi bilgilerle öğrencilerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Çocuklarda ilgili ve yetkililere, Kur’an Kursu hocalarına teşekkür ettiler. kha

Önceki ve Sonraki Haberler