6 bin 398 araçta yangın tüpü yok!

6 bin 398 araçta yangın tüpü yok!

Emniyet Genel Müdürlüğünce, ülke genelinde yapılan, araçlarda bulundurulması mecburi gereçlerin kullanımına yönelik denetimlerde 84 bin 804 araçtan 6 bin 398’inde yangın tüpü bulunmadığı tespit edildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Mevsim koşullarına bağlı olarak hava ve araç motor aksamları ile araç içi cihazların sıcaklıklarının artması, araçlarda standart dışı soğutma sistemi/cihazların kullanılması, periyodik bakım ve muayenelerin düzenli yapılmaması gibi nedenlerle araç yangınları meydana gelmekte olup, araçlarda bulundurulması mecburi gereçlerden yangın söndürücülerin araçta bulunmadığı ya da kullanılır durumda olmadıkları yapılan denetimlerde görülmektedir.

Ayrıca karayolu üzerinde, arıza ve acil durum hallerinde yol üzerinde durma/duraklama yapan araç sürücülerinin, reflektörlerle yeterli işaretleme yapmaması ve gerekli güvenlik tedbirlerini almaması neticesi telafisi mümkün olmayan olaylar/kazalar meydana gelmekte ve can kayıpları yaşanmaktadır.

Belirtilen olumsuzlukların önüne geçilmesi, trafik güvenliğinin sağlanması, sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması amacıyla ülke genelinde “Araçlarda Bulundurulması Mecburi Gereçlerin Kullanımına” yönelik özel denetim gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde; 84 bin 804 araç ve sürücü denetlendi. Denetimlerde 6 bin 398 sürücünün araçta yangın tüpü ve reflektör bulundurmadığı tespit edilirken,  903 araç trafikten men edildi, 136 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı ve toplam 14 bin 115 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.

6-bin-398-aracta-yangin-tupu-yok!-(1).jpg6-bin-398-aracta-yangin-tupu-yok!-(2).jpg6-bin-398-aracta-yangin-tupu-yok!-(3).jpg6-bin-398-aracta-yangin-tupu-yok!-(1).jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler