66 Yıl Sonra Madalya Sevinci!

66 Yıl Sonra Madalya Sevinci!

Güney Kore Cumhuriyeti tarafından gönderilen ‘Şeref Madalyası’ Kars’ın Kağızman ilçesinde Kaymakam Musa Üçgül tarafından Kore Gazisi Sertif Abaylı’ya takdim edildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Savaş Büyükyurt’unda katılımıyla Kağızman Kaymakamlığı’nda gerçekleşen madalya takdiminde; İlçe Jandarma Komutanı Seçkin Tarakçı, İlçe Askerlik Şube Başkanı Resul Oğuz ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Rufat Toper’in yanı sıra Gazi’nin ailesi de hazır bulundu.

Kuzey Kore 1950 yılında saldırıya geçerek Güney Kore topraklarını işgal etmeye başladı. Saldırı karşısında Birleşmiş Milletler (BM) kuzeye karşı askeri müdahalede bulunma kararı aldı. BM’nin kararına olumlu cevap veren ülkelerden birisi de Türkiye oldu. Kore Savaşı’na Türkiye bir tabur askerle destek verdi.

25 Eylül 1950 tarihinde Türkiye’den yola çıkan birlik yaklaşık bir ay sonra Güney Kore’deki BM kuvvetlerine katıldı. Türk askeri Kuzey Kore birliklerinin geri püskürtülmesinden önemli rol oynadı. Türk askerinin kahramanlık destanı Güney Kore Cumhuriyeti tarafından unutulmadı.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler