700 Yıllık Tarihi Kervansarayda Kutlu Doğum

700 Yıllık Tarihi Kervansarayda Kutlu Doğum

Iğdır Müftülüğü, 700 yıllık Selçuklu kervansarayında ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenledi.

Iğdır İl Müftülüğü’nce, merkeze bağlı Kervansaray köyünde bulunan tarihi Ejder Kervansarayı’nda Hz. Muhammed’in doğumunun yıldönümü çevredeki nedeniyle çeşitli etkinlikler yapıldı.

Çevrede bulun 10 köyden yaklaşık bin kişilik kalabalık, Kervansarayda düzenlenen programa katıldı. Programda öğrenciler ve müftülüğe bağlı gruplar tarafından ilahi ve şiirler okundu, slayt gösterisi yapıldı.

Iğdır Valisi Davut Haner, yüzlerce yıldır Peygamberin getirdiği bu yüce dinin bayraktarlığını yapan bu büyük milletin ecdadının yadigarı olan bu mekanda, böylesine anlamlı bir programı yaptıkları için Allah’a şükrettiklerini belirtti.

Haner, “Hz. Muhammed’in savaştığı cehalet ve fitne bugüne kadar uzanmaktadır. Bundan dolayı çocukları bu cehalet ve fitneden uzak tutmamız gerekiyor. Buralarda tutunmak için bu dinin mensupları olarak çok bedeller ödedik, çok istilalara, çok düşman saldırılarına elbirliğiyle kendimiz karşı koyduk ve Allah’a şükür bugün üzerinde ezanlar okunan bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz. Tabi şeytan boş durmuyor, bizlere bunu çok görenler var. Ama bugüne kadar nasıl el ve gönül birliği yapmışsak, bundan sonra da bu toprakları barış ve İslam yurdu olmaktan çıkarıp başka yurtlar etmek, kan gölüne çevirmek isteyen her türlü fitneye ve cehalete karşı bu güzel Peygamber’in getirdiği inançtan ilham alarak, o’nun verdiği manevi güçle, elbirliğiyle karşı koyacağız ve her türlü fitne, her türlü cehalet yıkılacak” dedi.

Kutlu Doğum programının tarihi mekanda yapılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren köylüler ise, böylesi anlamlı bir günün bölgenin önemli bir tarihi mekanında yapılmasını çok anlamlı bulduklarını söylediler.

Programda katılımcılara gül ve kitap dağıtıldı. Program sonundan köy muhtarları okunun Mevlid-i Şerif’in hayratına bin kişilik yemek dağıttılar.

Önceki ve Sonraki Haberler