70'lik çiftin yardım çığlıkları!

70'lik çiftin yardım çığlıkları!

Diyarbakır’da, 9 yıl önce iflas eden 70 yaşındaki Mehmet Şirin Gezer, eşiyle birlikte su pompalama istasyonunda hayat mücadelesi veriyor.

Merkeze bağlı Bağlar ilçesinde ikamet eden Mehmet Şirin Gezer, 9 yıl önce iflas ettikten sonra dönemin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yanına giderek iş istedi. Baydemir de Mehmet Şirin Gezer'i, su pompalama istasyonunda işe aldı. Şirin Gezer, bu tarihten sonra eşi Hüzna Gezer ile su pompalama istasyonunda yaşamaya başladı. Gezer çiftinin sıkıntıları bununla da bitmedi. 7 yıl önce bir çocuklarını kanser nedeniyle kaybeden Gezer çifti, 4 yıl önce de şok bir olay yaşadı. Gezer çiftinin torunu, karıştığı bir kavgada, bir kişiyi kolundan yaraladı. Yaralanan şahsın ailesiyle aralarında husumet başlamasının ardından, araya girenler tarafından barış yemeği organize edildi. Gezer ailesi, barış yemeğinde torunlarının öldürülmesine şahit oldu.

Bu olayın ardından çocuklarını başka illere göndermek zorunda kalan Mehmet Şirin ve Hüzna Gezer çifti, hayatlarını yalnız geçirmeye başladı.
6 metre uzunluğundaki su pompalama istasyonunda yaşam mücadelesi veren Gezer çifti, yetkililerden kendilerine yardım edilmesini istedi. Mehmet Şirin Gezer, "Bütün mal varlığımı kaybettim. Çocuklarımın başına bir şey gelmesin diye her birini farklı illere gönderdim. Devlet büyüklerine hayırseverlere sesleniyorum, sesimi duysunlar, bize yardım etsinler" dedi. 

1(86).jpg2(68).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler