7'den 70'e Peygamber Sevdalıları...

7'den 70'e Peygamber Sevdalıları...

Peygamber Sevdalıları Doğu ve Karadeniz Platformunun Kars'taki “Yürüyen Kur'an Hz Muhammed (SAV)” adlı Kutlu Doğum programında duygu ve insan seli aynı anda yaşandı. Salonu tıklım tıklım dolduran katılımcılardan birçoğu programı ayakta izlemek zorunda kal

7'den 70'e Peygamber Sevdalıları...

Peygamber Sevdalıları Doğu ve Karadeniz Platformunun Kars’taki “Yürüyen Kur’an Hz Muhammed (SAV)” adlı Kutlu Doğum programında duygu ve insan seli aynı anda yaşandı. Salonu tıklım tıklım dolduran katılımcılardan birçoğu programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in veladeti nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinlikler düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformunun Kars’taki Kutlu Doğum Haftası programında duygu seli yaşandı. İmparator Düğün Salonu’ndaki etkinlik yoğun kalabalık nedeniyle yer yer izdihama neden oldu. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği program aşırı ilgi nedeniyle vaktinden geç başladı. Salonu tıka basa dolduran katılımcıların bir çoğuna sandalye bile yetiştirilemeyince ayakta izlemek zorunda kaldılar. Kur’an-ı Kerim tilaveti, dua ve “kutlu Doğum” konuşmalarıyla süren programda ilahi gruplarının sahne almasıyla coşkunun yaşanmasına neden oldu. 7’den 70’e binlerce vatandaş ilahilere eşlik ederek salat selam getirdi. İşaret parmaklarını havaya kaldıran katılımcılar, yaklaşık 2 saat süren program boyunca duayı ve kelimei şahadeti dillerinden düşürmediler.

Ağrı Vahdet İlahi Grubu da seslendirdiği birbirinde güzel ilahilerle gönüllerde taht kurdu. Özellikle yaşlıların gözyaşları içinde izlediği Ağrı Vahdet İlahi Grubunun Bilal, Turgay ve Muharrem üçlüsünün Türkçe ve Kürtçe ilahileri büyük beğeni topladı.

Rehber TV programcılarından Eğitimci-Yazar Özkan Yaman da günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı adından da duayla programı noktaladı. kha

 


 

 

Önceki ve Sonraki Haberler