8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Arslan ve Kılıç, yayımladıkları ortak mesajda, toplumların temel taşının aile, ailenin temel taşının ise kadınlar olduğunu belirtti. 

Tarihin her devrinde kadının, aile ve toplum yapısının en müstesna mevkisinde bulunarak takdir edilecek fedakarlıklar ortaya koyduğunu ifade eden Arslan ve Kılıç, şunları kaydetti: 

"Aile ortamında fertlerin rahatı ve huzuru için yorulmadan çalışan Türk kadını, Kurtuluş Savaşı'mızda cephe gerisinin kahramanı olmuştur. İstiklal Savaşı'nda tüm gayretini ortaya koyan kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmişlerdir. Kadınlarımız kıymetli ve çok değerli şahsiyetlerdir. Her yönde önderimiz olan sevgili Peygamberimiz, Veda Hutbesi'nde, eşlerimizi Allah'ın bir emaneti olarak aldığımızı bildirirken, çocuklarımızın annesi olan bu hanımlara değer verdiğini 'Sizin en hayırlınız kadınlarına karşı en hayırlı olanınızdır' hadisiyle ortaya koymuştur. Huzurlu bir aile, mutlu nesillerin yetişmesinde en önemli faktördür. Kadının gerçek ve öncelikli alanı hayattır, sevgidir ve erdemdir. Bunun yeterince desteklenmesi ve kadınlarımıza bu anlamda değer verilmesi gerekiyor."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler