90 Bin Şehit Anısına 90 Bin Hatim

90 Bin Şehit Anısına 90 Bin Hatim

Sarıkamış Şehitlerinin 100. Yıl anma programları için Kars İl Müftülüğü çalışmalarını hızlandırdı.

90 Bin Şehit Anısına 90 Bin Hatim

Sarıkamış Şehitlerinin 100. Yıl anma programları için Kars İl Müftülüğü çalışmalarını hızlandırdı. Sarıkamış’ta ilçe Müftüleriyle bir araya gelen İl Müftüsü Mehmet Genç, toplantı ve programları ile ilgili bilgi verdi.  Genç, Muharrem ayının tüm İslam camiasına hayırlara vesile olması dileğinden bulunarak başladığı açıklamalarında din hizmetlerinin halkla iç içe yürütüldüğü hatırlatmasını yaptı.

Din görevlilerine yönelik verilen hizmet içi eğitim programları ile hiçbir camii de eğitimsiz din görevlisinin bulunmayacağı bilgisi veren Müftü Genç, “Sarıkamış’ta ilçe Müftüleriyle yapılan toplantılarda hizmet ve eksiklerinin değerlendirmesinin yapıldığını söyleyerek şunları söyledi:

“Sarıkamış Şehitlerinin 100. Yılı anma etkinlikleri çerçevesinde çeşitli çevrelerce çeşitli etkinlik çalışmaları devam ediyor. Biz de İl Müftülüğü olarak’ 90 bin Şehit anısına 90 bin Hatim ‘ faaliyeti gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Bize bu toprakları armağan eden onlar, biz de bu armağanı onların şanına yakışır şekilde  muhafaza etmemiz gerekmektedir.”

İl ve İlçelerde Kuran Kursları faaliyeti devam ettiğini söyleyen Genç, bu kurslarla Kur’an ahlakını benimsetmeyi amaçlandığını belirtti. Devam eden Kuran Kurslarının kapasitesi hakkında da bilgilendirme yapan Genç, Kurslar için sağladıkları kolaylıklardan da söz etti. Maddi desteklerinde bulunulabileceğinin hatırlatmasını yapan Genç, bu bölgede mevcut olan tek Kur’an kursunun tanıtılıp katılımın fazlalaştırma yardımında da bulunulması yönünde telkinde bulundu. Genç, dışarıdan gelen öğrenci sayısının fazla olduğunu da belirterek, “Dışarıdan öğrenciler gönderiliyor ama Karslı vatandaşlarımız çocuklarını bu kurslarımıza yeteri sayıda yönlendirmemektedir. Çocukların bu kurslara yönlendirilmesiyle toplum ahlakına katkıda bulunulacaktır.” açıklamasını yaptı.

Cuma günleri akşam saatlerinde mevcut radyo ve TV kanallarında program yapılacağı haberini veren Genç, bu tür faaliyetlerde de yörede hareketlilik amaçlandığını açıkladı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler