Abbas Gökçe Vefat Etti

Abbas Gökçe Vefat Etti

Kars yetiştirdiği bir değerli evladını daha kaybetti. Emekli hukukçu eski Danıştay üyesi, 1981 yılında Kars'tan Kurucu Meclis Üyesi Seçilen Abbas Gökçe vefat etti.

Abbas Gökçe Vefat Etti

Kars yetiştirdiği  bir değerli evladını daha kaybetti. Emekli hukukçu eski  Danıştay üyesi, 1981 yılında Kars’tan Kurucu Meclis Üyesi Seçilen  Abbas Gökçe vefat etti. Yaklaşık 6 aydır tedavi gören  Abbas Gökçe 20 Aralık 2014 Cumartesi günü vefat etti. Gökçe’nin cenazesi 22 Aralık 2014 Pazartesi günü öğle namazına müteakiben Karacaahmet Şakirin caminden kaldırılacaktır.

Geçtiğimiz yıllarda bir etkinlikte aynı fotoğraf karesinde yer alan Azerbaycanlı şair-yazar Nurengiz Gün ve Hukukçu-şair Abbas Gökçe aynı gün vefat etti.

  Abbas Gökçe başarılı bir hukukçu, aynı zamanda iyi bir şair ve yazardı. İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği onursal üyesi olan Abbas Gökçe aslen Azerbaycan’ın Gökçe kasabasında Arpaçay’a göç eden bir ailedendir.

Abbas Gökçe, 1927 yılında, Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Meydancık Köyü’nde doğdu. Kars eşrafından Ayvazoğlu Hacı’nın torunu ve Kars Tüccarlarından merhum Ethem Gökçe’nin oğludur.

İlk, orta ve lise öğrenimlerini Kars’ta tamamlayan Abbas Gökçe, 1954 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Daha sonra Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü ile Paris Uluslararası Amme İdaresi Enstitüsü’ nü bitirip Fransız Danıştay’ında bir staj gerçekleştirdi.

Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra; bir süre avukatlık yaptı. 1959 yılında avukatlıktan ayrılıp hâkimliğe geçti. 1959-1965 yılları arasında Erciş ve Ünye Hâkimliklerinde bulundu.

1965 yılında Danıştay’a tetkik hâkimi olarak girdi. 1976 yılında Danıştay, 1981 yılında Yüksek Seçim Kurulu Üyesi iken   Kars’tan Kurucu Meclis Üyeliğine seçildi.

Abbas Gökçe’nin ikisi de uzman doktor olan iki oğlu var.

Abbas Gökçe’nin Fransızca, L’indépendance du Juge Administratif ve Türkçe, Fransız Danıştay’ının Yargı Bölümleri, Danıştay Kanun Sözcülüğü ve Varoluş Nedenleri, Danıştay’ın Danışma ve İnceleme Görevi, Memurların Yargılanmalarına  İlişkin Yasaya Göre Soruşturma ve Verilen Karar Türleri… gibi yayımlanmış hukuki eserleri yanında “Namus Belâsı”  adında şiir kitabı ve “Gül Gülebilirsen”  isminde fıkra kitabı ile, “Yargıdaki Anıların Tortusu”  namında da bir Anı kitabı vardır.  Fransızca bilir

Milliyet Gazetesi’nin  “Düşünenlerin Düşünceleri”  köşesinde, uzun yıllar Abbas Gökçe’nin yazıları yayımlanmıştır. Bunun dışında diğer gazeteler ile hukuk dergilerinde de yayımlanmış pek çok yazı ve incelemeler vardır. kha

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler