Acay, “Öğretmenlik; İnsanlık tarihinin maddi ölçüsü olmayan tek mesleğidir”

Acay, “Öğretmenlik; İnsanlık tarihinin maddi ölçüsü olmayan tek mesleğidir”

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin maddi ölçüsü olmayan emsalsiz bir meslek olduğunu söyledi.

Tacettin DURMUŞ

Öğretmenler Günü, ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da Korona virüs salgını gölgesinde kutlandı.

Öğretmenlik mesleğini icra eden özverili insan eğitenleri onurlandırmak için her yıl 24 Kasım’da çeşitli etkinliklerin düzenlendiği kutlama gününde, öğretmenler unutulmadı.

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Korana virüs salgını nedeniyle yüze eğitime ara verilmesi nedeniyle öğretmenler varlık nedenleri olan öğrencilerinden çam sakızı çoban armağanı hediyeler alamadı.

Evlerinde uzaktan eğitim alan birçok öğrenci, öğretmenlerinin ellerini öpemezken bir an önce Korana virüs belasının dünyamızın ve ülkemizin başından defolması dileklerinde bulundu.

Pandemi gölgesinde sosyal mesafe gözetilerek kutlanan öğretmenler günü programında Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardından da saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk koyma törenine şube müdürleri ve bazı okul müdürleri katıldı.

Öte yandan Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin maddi ölçüsü olmayan emsalsiz bir meslek olduğunu söyledi.

İnsanlığı tehdit eden Korona virüs salgının yok olmasını ve bir an önce yüz yüze eğitimin başlaması dileklerinde de bulunan Müdür Acay, “Öğretmen, sadece bilgi deposu ve bilgiyi öğreten değil öğrencileri yönlendiren, düşündüren ve onlara değerlendirme alışkanlığı kazandıran insandır. Gönlümüzden geçen; öğretmenin, öğrencileri ile 24 Kasım Öğretmenler Gününü yüz yüze geçirmesidir. Çünkü, Öğretmenler Gününü öğrencilerin sevgi sözcükleri, kısa şiirleri ve çizdikleri resimleri anlamlandırıyor. Bu vesile ile Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere üzere, şehit öğretmenlerimize ve ebediyete intihal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum. Öğretmen arkadaşlarımızın da bu değerli gününü kutluyor, kendilerine sağlık ve başarı diliyorum.” dedi.

acay,-“ogretmenlik;-insanlik-tarihinin-maddi-olcusu-olmayan-tek-meslegidir”-(3).jpgacay,-“ogretmenlik;-insanlik-tarihinin-maddi-olcusu-olmayan-tek-meslegidir”-(1).jpgacay,-“ogretmenlik;-insanlik-tarihinin-maddi-olcusu-olmayan-tek-meslegidir”-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler