Açık Öğretim Lisesi Kayıtları başladı

Açık Öğretim Lisesi Kayıtları başladı

Açık öğretim ortaokuluna başvurular, 2 Eylül'de, açık öğretim lisesine başvurular ise 26 Eylül'de sona erecek.

Açık Öğretim Lisesi Kayıtları başladı

Açık öğretim ortaokuluna başvurular, 2 Eylül’de, açık öğretim lisesine başvurular ise 26 Eylül’de sona erecek.

2014-2015 Yılı Açık lise kayıtlarının ne zaman yapılacağını merak edenler için güzel bir açıklama geldi. Eğitimlerini açık liselerde sürdürmek isteyen ortaokul mezunu öğrencilerin, bu yıldan itibaren Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı yerleştirme sonuçlarına göre bir liseye kaydolduktan sonra açık liselere nakil yaptırması gerekecek.

Halk Eğitim Müdürü Acihan Koçoğlu, “MEB bu yıl ilk kez düzenlediği TEOG sınavı sonuçlarına göre tüm liselere merkezi sınavla öğrenci yerleştirecek. Bu kapsamda bu yıl ilk kez ortaokuldan mezun olarak eğitimini açık liseler ya da mesleki açık öğretim liselerinde devam ettirmek isteyenler için farklı bir uygulama yapılacak. Ortaokulu bu yıl tamamlayan öğrenciler, TEOG sınavı sonucunda aldıkları puana göre ortaöğretim, mesleki teknik eğitim ve din öğretimi genel müdürlüğüne bağlı ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecekler.” dedi.

Koçoğlu ayrıca, “Zorunlu eğitimlerini örgün eğitim kurumları dışında açık öğretim okullarında sürdürmek isteyen öğrenciler de kendilerine en uygun bir ortaöğretim kurumunu tercih ederek kaydolduktan sonra gerekli belgelerini alarak ülke çapında açık öğretim okullarının irtibat bürosu görevini yürüten halk eğitimi ve mesleki eğitim merkezleri ile meslek liselerine başvurarak açık öğretim okullarına süresi içinde kayıt yaptırıp öğrenimlerini sürdürebilecekler. Açık öğretim liselerine 2014-2015 eğitim öğretim yılı birinci dönem kayıtları, 1-26 Eylül tarihleri arasında yapılacak.” diye konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler