Hastanelerin birleştirilmesinden sonra Doğumevi hastanesi Kars Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binası olarak anılmaya başlandı. Yenilik sadece isim değişikliği ile sınırlı kalmadı. Hastanede değişim rüzgarları eserken tamirat çalışmalarına da başlandı. Tadilata alınan Kars Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binası 1 ay içinde modern görünüme kavuşacak.
Devlet Hastanesindeki yoğum bakım ünitesinin aynısı yapılacak. Acil servis yıkılacak, yenisi yapılacak. Yeni poliklinikler hizmete sokulacak. Poliklinikler mevcut görünümünden kurtarılarak daha modern hale getirilecek. Müşahade yerleri yapılacak. Bekleme salonları olacak. Koltuklar, televizyon ekranları, kamera sistemleri konulacak.
Kars Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binası bu çalışmaların ardından Devlet Hastanesi seviyesine çıkarılacak.